Lounge3 weer koploper in damesklasse bedrijfsvolleybal

BARNEVELD Martine Buitenhuis Fotografie en Lounge3 doen aan stuivertje wisselen als het gaat om de koppositie van de damesklasse D noemen. Eerstgenoemde moest de koppositie in een rechtstreeks duel met Lounge3 afstaan; in diens kielzog staat nu De Meerwaarde. OokVOKO/Van der Hoef weet weer wat winnen is bij de bedrijfsvolleybalcompetitie.

De damesklasse D is tot nog toe spannender dan de afgelopen seizoenen. De afgelopen jaren was er vooral sprake van een topper als De Meerwaarde en VOKO/Van der Hoef elkaar troffen.

Gisteravond waren koploper Martine Buitenhuis Fotografie en nummer twee Lounge3 de hoofdrolspelers op het affiche van de topper. Lounge3 won een uitermate spannende eerste set met 24-25. Dat beloofde veel voor het vervolg, maar het verzet van Martine Buitenhuis was gebroken en Lounge3 denderde door naar een duidelijke 0-3 zege én de koppositie.

Door de eerste seizoensnederlaag van Martine Buitenhuis Fotografie kon De Meerwaarde de tweede plaats innemen. Dan moest er nog wel gewonnen worden van Autoschade Van der Werf. Dat gebeurde met veel overtuiging; de tegenstander werd maximaal twaalf punten per set gegund. De Meerwaarde staat slechts één punt achter koploper Lounge3.

VOKO/Van der Hoef won de derde wedstrijd in de damesklasse D; het was pas de tweede zege van het seizoen. Het had alleen in de derde set moeite met Wijnwinkel Barneveld, maar leed geen puntverlies.

PUNTVERLIES De dames van Set Up-2 leden wel het eerste puntverlies van het seizoen. Weliswaar werd er met 1-2 gewonnen van Centrum Evers, maar de Scherpenzeelse dames moesten er hard voor knokken.

Sport & Squashclub do-it pakte de koppositie over op basis van een beter puntensaldo. Het zette haar ongelagen status tegen Tichelaar/Dik Pol voort met een duidelijke 3-0 zege. Laatstgenoemde blijft zodoende nog zonder enige punten, in tegenstelling tot eerdere berichtgeving. Tichelaar/Dik Pol verloor vorige week ook met 3-0 van Hooijer Makelaardij-1 waar vorige week in de krant 2-1 stond vermeld.

De andere twee duels in de damesklasse V leverden eveneens maximale overwinningen op. Hooijer Makelaardij-1 pakte voor de tweede week op rij de volle buit; ditmaal tegen het tweede team van dezelfde makelaardij.
Truck Verhuur Woudenberg won met 3-0 van VOKO/Fire Prevent.

Ook bij de tweede klasse stonden weinig spannende duels op het programma. V.V.M. had vorige week al met 2-1 van Broekhuizen/KABO gewonnen; de andere drie duels eindigden in een 3-0. Van Manen Badkamers had alleen in de tweede set enige moeite met Mixed Energy, maar mag zich dankzij drie punten de koploper noemen.

Café de Zwaan behaalde een driepunter tegen Het Fietsenhuis. AMV Drukkerij deed hetzelfde tegen Staerk Accountants. Hierdoor klimmen de teams naar plaats drie respectievelijk vier.

VOLLE BUIT Na vier speelrondes in de Barneveldse Krant bedrijfsvolleybalcompetitie zijn er van de 38 deelnemende teams nog twee ploegen zonder puntverlies: Set Up-1 en NADU Installatie Techniek.

Set Up-1 kende geen problemen met het gepromoveerde Van Doorn Tuinen. De blauwe Scherpenzelers lieten voor de groene Barnevelders geen punt liggen en blijven zodoende met een maximaal puntenaantal de koploper in de eerste klasse.

Eerder op de avond had naaste belager R. van de Beek Schilders juist een set laten liggen tegen Van Essen exclusieve keukens. Na twee solide sets liet de schildersploeg het na om ook het derde punt te pakken; Van Essen exclusieve keukens benutte het buitenkansje op een punt.

VOKO/Van de Pol en Medifit deden tegen hun opponenten wat te verwachten viel. De Kootwijkerbroekers wonnen op duidelijke wijze met 3-0 van Leertouwer.
Medifit was een paar maten te groot voor hekkensluiter Schaeffler Nederland bv.

NADU Installatie Techniek is de tweede ploeg met een maximale score na vier duels. Hierbij moet wel aangetekend worden dat drie van de vier tegenstanders in het rechterkolommetje staan. De koploper van de ereklasse liet desondanks tegen rode lantaarndrager Johannes Fontanus College geen twijfel bestaan over wie de betere ploeg is: 3-0.

BELAGER Het gat met de nummer twee liep gisteravond op tot drie punten, aangezien AFH-Film deze naaste belagerspositie moest afstaan aan Bakker Automotive. De Hendriks & co-ploeg was geen schim van zichzelf tegen een degelijk spelend Bakker Automotive; de krachtsverschillen bezorgden de scherpe en goed fluitende scheidsrechter Emiel Sennema een rustige wedstrijd op.
AFH-Film zakte door het verlies naar de vierde plaats; VOKO/Janse Berkhof Tuinen passeerde de ploeg eveneens. VOKO kreeg de zege niet cadeau, maar behaalde uiteindelijk wel de drie punten tegen Experda. Verder boekte Arjan Fieret Loodgietersbedrijf de eerste zege van het seizoen: 2-1 tegen Autobedrijf H. Kroon.