LTC Barneveld speelt opnieuw gelijk in tweede klasse

BARNEVELD De hoofdmacht van Lawn Tennis Club Barneveld heeft net als twee weken geleden gelijkgespeeld in de tweede klasse van het zondagtennis. Het eerste mixed-team van trainer Philip Maat, eergisteren afwezig wegens vakantie, deelde de punten met HTC Son; 4-4.

Jurre Jochemsen

Onder leiding van speler/trainer Ruben de Kleijn gingen de Barnevelders de strijd aan met de Brabanders. ,,Het was een spannende strijd”, aldus Maat, die de partijen vanaf zijn vakantieadres alsnog intensief volgde. ,,Er werd bij Son gespeeld op kunstgras en dat is toch iets anders dan we gewend zijn omdat wij altijd spelen en trainen op gravel. Het is en blijft een ander spelletje.”

OVERTUIGEND Esmée van der Helm opende het bal op positieve wijze. Ze won overtuigend met 3-6 2-6. Dit voorbeeld kon niet worden gevolgd door Nicole van Ginkel. Ze ging met 6-4 6-4 ten onder. ,,In de tweede set waren er wel kansen, maar helaas redde ze het niet”, aldus Maat. Wout Doumen daarentegen deed het andermaal uitstekend. Hij versloeg zijn opponent van Son met 1-6 2-6. ,,Heel overtuigend en met duidelijke cijfers”, zo was Maat lovend. Ruben de Kleijn kampte met wat fysiek malheur aan zijn rechterhand en redde het niet. Hij verloor met 6-2 6-4. ,,Hij kon gewoon niet voluit spelen”, aldus de coach. ,,Hij kwam nog wel in actie tijdens het herendubbel maar die wedstrijd ging helaas in twee sets verloren.”

De damesdubbel werd wel in winst omgezet. Steffi Kröger en Esmée van der Helm maakten er wel een bijzonder spannende aangelegenheid van. De winst werd pas bereikt in de supertiebreak; daarin werd het 9-11 in Barnevelds voordeel. De mixed-dubbels moesten uiteindelijk de beslissing brengen bij deze 3-3 tussenstand.

,,GOEDE WEDSTRIJD” Ruben de Kleijn verbeet de pijn in samenwerking met zijn dubbelpartner Nicole van Ginkel. ,,Ze speelden echt een goede wedstrijd”, sprak Maat zijn complimenten uit. ,,Helaas ging het in de andere ‘mix-partij’ wel mis.” Doumen en Kröger verloren uiteindelijk in de supertiebreak. Het werd 13-11 in het voordeel van de Brabantse formatie. Zo stond er aan het einde van de warme en zonnige tennisdag dus een 4-4 eindstand op de borden. En hoeverre heeft de handblessure van De Kleijn een rol gespeeld in deze eindstand? Maat tast in het duister. ,,Ja, dat is natuurlijk lastig te zeggen, maar ik vermoed dat het zeker wel een punt heeft gescheeld. Feit is in elk geval wel dat die blessure niet heeft meegeholpen aan een beter resultaat tegen Son.”

Donderdag (Hemelvaartsdag) wordt de eerder gestaakte wedstrijd tegen Soestdijk uitgespeeld. ,,We staan met 2-3 voor”, blikt de trainer alvast vooruit. ,,De herendubbel moet worden uitgespeeld en daarna nog de twee ‘mixpartijen’ volledig. Over de stand op de ranglijst kan ik nog niet veel zinnigs zeggen omdat het allemaal wat vertekend is door de vele inhaalwedstrijden die er nog worden gespeeld. Zeker is dat wij in de brede middenmoot bivakkeren.”

Het team van Maat komt nog één keer in actie in eigen huis, de rest van de duels is uit.