Mathilde Prins pakt brons in Oostenrijk

BARNEVELD De Barneveldse taekwondoka Mathilde Prins, die vorige week nog goud pakte in Rotterdam, kwam afgelopen weekend in actie op het Austrian Open in Innsbruck. Dit toernooi is met maar liefst 1.900 deelnemers op 18 velden het best bezette toernooi ter wereld. Op dit toernooi komen veel wereldtoppers in actie om punten te halen en zich te kwalificeren voor het EK of WK.

Mathilde Prins (junioren -49 kilo) speelde de eerste wedstrijd tegen een meisje uit Rusland. De partij ging tot 6-6 gelijk op. Via het golden point plaatste Mathilde Prins zich voor het vervolg. In de tweede partij stond ze tegenover een lang Italiaans meisje. Prins speelde haar eigen spel en stond al snel op voorsprong. Ze bleef scherp en speelde de partij uit met een score van 12-4.

In de kwartfinale stond ze op de mat tegen een ervaren Deense. Mathilde Prins maakte er een tactisch duel van en won met 6-4. Daarmee was ze verzekerd van brons.

In de halve finales moest de Barneveldse veechtsportster haar meerdere erkennen in een Duitse tegenstandster. Mede door een een blessure was Prins niet opgewassen tegen de Duitse. De bronzen plak stelde haar echter wel tevreden.

Zus Anne-Wil Prins vecht als senior en zij opende tegen Noorwegen. Prins speelde enige tijd geen wedstrijden in verband met een blessure. Dat gebrek aan wedstrijdritme brak haar op. Via 2-2 in de eerste ronde liep de Noorse uit. Anne-Wil verloor het duel, maar bleek geen last meer te hebben van haar blessure.