• EDenaar Jaap van Lagen veroverde een vierde plaats in de Porsche Supercupwedstrijd in Monaco.

    FaceAutoTech
  • Porscherijder Jaap van Lagen in actie op het wereldberoemde stratencircuit in Monaco.

    FaceAutoTech

Maximaal resultaat voor Jaap van Lagen in Monaco

MONACO/EDE Na zijn tweede plaats in Barcelona heeft Jaap van Lagen opnieuw uitstekend gepresteerd tijdens de tweede ronde van de Porsche Supercup. Op het fameuze stratencircuit van Monaco finishte de routinier uit Ede zondag als vierde met de Porsche van Face Auto Tech, dankzij een gewaagde inhaalmanoeuvre. Jaap van Lagen blijft (gedeeld) tweede in de tussenstand op slechts 6 punten de leider.

In de derde ronde maakt Zaid Ashkanani in de Porsche met nummer 15 een klein foutje in de bocht voor de hairpin door een fractie te laat te remmen. ,,Hij gleed misschien 1,5 meter te ver naar buiten. Het gaatje was net groot genoeg om erin te duiken", vertelt Jaap van Lagen over zijn gedurfde inhaalactie. Zij aan zij stormden beide coureurs op de volgende bocht af, waarna Jaap definitief de vierde plaats overneemt omdat hij aan de goede kant zit.

POSITIE GEWONNEN In het vervolg van de race door het Prinsdom is het voor de ervaren coureur vooral een kwestie consolideren en geen fouten maken, want de top 3 was inmiddels uit het zicht verdwenen. Na 16 ronden incasseert Jaap opnieuw 14 gezonde kampioenschapspunten. ,,Dit was het maximaal haalbare vandaag. Ik heb een positie gewonnen en ik sta nog steeds tweede in het kampioenschap. Als ik kijk naar het grote plaatje ben ik tevreden. Maar het blijft jammer van de pech in mijn vliegende ronde in de slotfase van de kwalificatie."

Tijdens de 30 minuten kwalificatiesessie op het stratencircuit van Monaco noteerde Jaap vrijdagmiddag op het eerste setje banden de snelste tijd van alle 27 coureurs. In slotminuten van de sessie leek hij in zijn 485 pk sterke Porsche 911 GT3 Cup opnieuw op weg naar een plek op de voorste rij, maar zover kwam het niet. ,,Ik moest nog twee bochten toen de sessie met code rood werd afgebroken", vertelt Jaap. Zo werd het plek 5 in plaats van meer.

PECH IN VLIEGENDE RONDE "Bij het analyseren van de data bleek dat ik tijdens het afgebroken rondje 0,05 seconde langzamer was dan Nick (Yelloly, teamgenoot, red.), dus met nog twee bochten te gaan was dat rondje minimaal goed geweest voor plek twee en misschien ook wel voor de pole position. Jammer, maar dat hoort bij racen op Monaco." Jaap van Lagen en het team van Fach Auto Tech vervolgen het seizoen in de Porsche Supercup in het slotweekeinde van juni op de Red Bull Ring in Oostenrijk.