• De deelnemers afgelopen weekend bij Petanque Barneveld.

    Django Los

Methorst en Kolkman winnen

BARNEVELD Onder Franse temperaturen hebben Gerrit Methorst en Marius Kolkman het jaarlijkse introducé-toernooi gewonnen bij Petanque Barneveld. Een lid van de vereniging speelt dan met iemand die nooit lid is geweest. Dit toernooi is bedoeld om de sport te promoten. Er werden vijf voorgelote partijen gespeeld. Alle teams waren aan elkaar gewaagd en geen enkel team had alle partijen gewonnen.

De zwagers Methorst en Kolkman kenden in de eerste twee ronden wisselende resultaten. In de derde ronde moesten ze aantreden tegen Leo Brouwer en Joke de Ruiter. Het was wederom een zware partij en Methorst moest nu toch alle zeilen bijzetten en Kolkman ondersteunen. Uiteindelijk wonnen ze de partij nipt met 13-10 omdat Brouwer in de eindfase het schieten er een beetje bij liet zitten.

MEER DAN DUIDELIJK De voorlaatste werpronde was het Kolkman/Methorst tegen het team Ries van Ginkel en Marien van Nes. Hier was de eindstand meer dan duidelijk; 13-0.

Er was nu één team dat alles gewonnen had; Jan Los met zijn vader Jan Los. Deze moest de laatste partij tegen zijn zoon Kylian en Aafjetine Los. Het werd een spannende partij maar vader en zoon Jan moesten toch hun meerdere in de tegenstander erkennen; 13-8.

FLINK OPGESCHROEFD Beide teams hadden nu vier gewonnen partijen.

Marius Kolkman en Gerrit Methorst moesten nu de laatste partij ook nog winnen. Zij hadden hun puntentotaal in de vorige partij flink opgeschroefd. Er werd al wel gerekend dat ze niet met te weinig verschil mochten winnen anders grepen ze naast de hoofdprijs. De tegenstanders Eva van Meerkerk en Geertruida Eeffrink leenden zich daar goed voor. Voor Eeffrink was dit de eerste keer dat zij boules in de handen had en dat was bij het plaatsen goed te merken.

Ze kwam niet meer bij de but en Van Meerkerk kon het ook niet alleen redden. Het werd uiteindelijk 13-4. Deze uitslag was voldoende voor de eindzege.

PLUSPUNTEN Er waren drie teams met vier gewonnen partijen maar door het aantal pluspunten waren Marius Kolkman en Gerrit Methorst de winnaars van dit toernooi.