• Erik van't Land
  • Erik van't Land

MHCB deelt buit met Spitsbergen

BARNEVELD De Barneveldse hockeysters hebben de thuiswedstrijd tegen Spitsbergen gelijkgespeeld. Het werd 2-2.

Barneveld begon de wedstrijd vol overgave en zette Spitsbergen goed onder druk, waardoor zij teruggedrongen werden naar hun cirkel. Ilse de Vogt maakte de openingstreffer. De druk bleef voor Veenendaal en de dames van Barneveld kregen binnen vijf minuten een tweede strafcorner. Weer een perfect uitgevoerde strafcorner met een krachtig schot van Ilse de Vogt; 2-0 voor Barneveld. 

Na tien minuten wist de tegenstander beter om te gaan met de druk. Spitsbergen speelde op de counter en sloeg de ballen vanuit de achterhoede hard naar voren, in de hoop een spits te bereiken. Hier slaagden zij echter niet in. Keepster Naomi Bakker stond haar goal sterk te verdedigen en wist een counter van een Veenendaalse speelster ongedaan te maken door de bal met haar stick te blokken. Toch slaagden de Veenendalers er nadien in toch nog twee keer te scoren; 2-2, tevens de ruststand.

In de pauze kregen de dames van Barneveld een oppeppende speech van de coach Peter Bos. Met veel enthousiasme werd de tweede helft gestart. Marjolein ten Wolde onderschepte gelijk een bal op het middenveld en maakt haar actie, waarbij ze een mooie assist gaf. Helaas voor MHCB kon deze voorzet niet omgezet worden in schot op goal. De Barneveldse dames hadden Spitsbergen goed in de tang en er volgden verschillende doelkansen. Ze bleven echter onbenut. Spitsbergen probeerde vanuit een counter nog een kans te creëren, wat resulteerde in enkele strafcorners tegen. De verdediging wist deze te ontkrachten en netjes weg te werken, mede door het sterke verdedigen van Leonie Bos. Net als in de eerste helft waren er kansen voor beide teams. Toch was het Barneveld dat in de laatste paar minuten de draad weer oppakte en de overhand nam. Barneveld speelde sterk met een goede druk en creëerde zo een aantal kansen. In de laatste minuut kregen ze een strafcorner, doordat een dame van Spitsbergen nasloeg op een Barneveldse speelster. Het bleef 2-2.

Volgende week staat er een uitwedstrijd tegen Leusden op het programma.