• Ondanks deze atletische actie, slaagden de Barneveldse hockeysters (blauwzwart) er niet in te winnen van Almelo.

    Erik van't Land

MHCB komt flink tekort in laatste competitieduel

BARNEVELD De hockeysters van Mixed Hockey Club Barneveld hebben de laatste wedstrijd van het seizoen verloren. Almelo was met 0-4 te sterk op sportpark Oosterbos.

De Barneveldse dames begonnen fel aan de wedstrijd evenals de dames van Almelo. In de gehele eerste helft ging de wedstrijd dan ook gelijk op. De diepe spitsen van Barneveld bleken nuttig te zijn, want Jasmijn Schreurs wist een slimme bal in de diepte goed aan te nemen en de aanval in te zetten.

In de cirkel haalde ze uit, maar het harde schot belandde op de lat. Net als Barneveld zette ook Almelo vaak de aanval in; keepster Robin Renes wist de ballen echter keer op keer uit het doel te houden. Hierdoor bleef de ruststand op 0-0 steken.

In de tweede helft was Almelo het sterkere team. Ondanks het feit dat Barneveld in de eerste paar minuten al gelijk gevaarlijk in de cirkel van Almelo was, lukte het hen niet om de aanvallen om te zetten in doelpunten. Almelo daarentegen was een stuk efficiënter en na tien minuten stond Barneveld al op een 0-2 achterstand. De thuisploeg wist nog enkele aanvallen op te zetten maar het was tevergeefs. Almelo trok aan het langste eind en ook het derde doelpunt viel al snel. Toch liet Barneveld het hoofd niet zakken. Doelpunten leverde het niet op.

STILGELEGD Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd werd het spel even stilgelegd voor een publiekswissel. Amber Kempen, Anne-Fleur Toppen, Britt Groen, Charmaine van Enk, Esmee Buitenhuis, Femke van Raaij, Gesley de Graaf en Iris Heller speelden deze wedstrijd hun laatste minuten in Dames 1. In de laatste minuten van de wedstrijd wist Almelo de score nog iets uit te breiden en ze maakten met een sleeppush uit de strafcorner de 0-4, wat tevens de eindstand was.

Barneveld handhaafde zich op het niveau waarop het dit seizoen begon. Eén van de speelsters liet het volgende optekenen: ,,Het was een wisselend jaar, maar ondanks alles hebben wij onze plek in de tweede klasse weten behouden. Daar horen we ook. We hebben laten zien dat we een goed team zijn samen; binnen en buiten het veld. Dat is het belangrijkste.”