• Erik van't Land
  • Erik van't Land

ODIK laat geen steekjes vallen

BARNEVELD Met nog vijf duels te gaan staat ODIK nog steeds bovenaan in de overgangsklasse C. De Barnevelders lieten ditmaal geen steekje vallen tegen laagvlieger HKV/Ons Eibernest.

ODIK boekte vorige week een knappe overwinning bij OVVO. Eerder dit seizoen hadden de Barnevelders ook al voor eigen publiek gewonnen van de grote titelkandidaat. Een week na die zege speelde ODIK 'slechts' gelijk bij HKV/Ons Eibernest.

De rood-witte formatie was erop gebrand dat geen tweede keer te laten gebeuren. Dat moest gebeuren zonder coach Hugo van Woudenberg, die wegens werkverplichtingen afwezig was.

Kasper Stolk en Marinus van Ommeren namen tijdens de wedstrijd de honneurs waar als coaches van de hoofdmacht; al was het tactisch plan vooraf wel opgesteld door Van Woudenberg. ,,Hugo had alles tot in de puntjes uitgewerkt'', vertelt Else de Vries. ,,Maar we moesten het nu wel echt zelf doen, waar Hugo ons normaal gesproken ook heel erg motiveert.''

Dat bleek geen probleem te zijn voor ODIK. Bij een 5-5 tussenstand draaiden de Barnevelders de gashendel open en tien minuten voor de rust stond de thuisploeg al met 17-6 voor.

,,Toen was het bij beide teams eigenlijk wel klaar. Je wordt dan toch wat minder fel, ook al zeiden we nog tegen elkaar in de rust om voor het publiek door te trekken'', aldus De Vries.

RUIMTE Uiteindelijk won ODIK met 34-23 van de bezoekers, met dank aan veertien treffers van de ODIK-dames. ,,We kregen veel ruimte van HKV'', analyseert De Vries die zelf drie keer trefzeker was. ,,In de uitwedstrijd benutten wij dat te weinig, maar ditmaal gingen we er wel goed mee om. Vooral Brandien (van de Fliert, red.) was erg goed.''

ODIK blijft dankzij de zege de koploper. De Vries: ,,We willen ook graag bovenaan blijven, maar we zijn nog niet echt met een titel bezig.''

Doelpuntenmakers: Gilbert Punt 7, Luuk van de Kuilen 7, Brandien van de Fliert 5, Milko van Golberdinge 5, Else de Vries 3, Willianne Davelaar 3, Anke Hopman 2, Lysanne Hagen-Hamstra 1, Ivo Bronts 1.