• Eip Janssen

'Opkomst MAC-cross was uitstekend'

HARSKAMP De eerste Clubcross winterseizoen 2017/2018 MAC Harskamp trok bijna 180 crossers. Zij kwamen uit alle windstreken zowel nationaal als internationaal.

Eip Janssen

,,De opkomst is, zeker voor de eerste wedstrijd, uitstekend. Het is hier en daar nog wat passen en meten alle rijders in de juiste klasse onder te brengen", opende MAC Harskamp-bestuurslid Ruud Kerkhof.

De klassen 65cc en 85cc Klw, 85cc Grw, MX2 Junioren, MX1 Junioren, MX40+, en senioren kwamen al dan niet gecombineerd aan de start.

Maar zoals eigenlijk al decennialang werd het kunststukje tot tevredenheid van alle deelnemers geklaard. Het nieuwe circuit 'Motorsportpark Gelderland Midden' dat nu voor de tweede maal werd gebruikt, was weer wat aangepast.

,,Wij streven continu naar wat vernieuwingen. De loopbrug waardoor de toeschouwers beter zicht hebben is een juweeltje. De bochten zijn wat aangepast en de startlijn iets verlegd. Wij horen van veel crossers dat zij deze verbeteringen op prijs stellen."

COMEBACK ,,Dat klopt. Een fantastisch circuit met een prima organisatie", kijkt de Ermelose crosser Willem Hamstra terug. Hij komt uit in de klasse MX 2 Junioren. ,,Ik ben er lang tussenuit geweest. Een ongeluk bij het crossen anderhalf jaar geleden betekende dat ik in coma heb gelegen. Veel heb ik gebroken maar het gaat nu weer goed. Ik ben rustig op de terugweg. Of ik bang ben? Nee, dan moet je aan deze sport niet meer beginnen. Je zag dat ik in de bochten weer aardige gevechten met mijn tegenstanders leverde. Op deze zware lastig te berijden baan, zeker door de regen, is het zaak om mijn conditie op peil te brengen. Ik kijk nu wat minder naar de uitslagen. Ik heb jaren op het oude circuit Dabbeloo gereden maar dit is een verademing. Ik kies bewust voor de wintercross Harskamp om scherp terug te keren omdat ik weet dat zij staan voor een veilig circuit", sluit Hamstra af.

Hij eindigde in de eerste manche als 22ste. Het leverde de Ermelose crosser een plaats op in de B-finale. Daarin behaalde hij in een veld van twintig sterke crossers de achtste plaats.

REGIORIJDERS De regionale crossers weerden zich redelijk in het sterke deelnemersveld. Bij de MX2 Junioren B hield Dylan Mastenbroek (Harskamp) met een derde plaats de eer hoog. Bij de MX2 Junioren behaalde Lunteraan Henk Pater een negende plaats.

In de klasse MX40+ werd Harskamper Martin van den Brink zesde. In MX2 Junioren A-finale werd Wiljan Wikselaar (Harskamp) met een negende plaats de beste regiovertegenwoordiger. Bij de MX1 junioren A werd Harskamper Wout-Jan Hooijer knap zesde. Bij de MX1 senioren eindigde Lunteraan Kevin Kieft op een negende plaats.

De volgende crosses zijn op 26 november, 10 december, 17 december, 7 januari en 21 januari. De trainingen beginnen rond 9.00 en de wedstrijden omstreeks 10.30 uur. Toegang op het circuit Motorsportpark Gelderland Midden, gelegen aan de Hooiweg in Arnhem is gratis.