• Hans Nijhuis kijkt uit naar zijn debuut als hoofdtrainer bij Veluwse boys. ,,Ik heb een goed gevoel na de gesprekken.´´

    Erik van't Land

Oud-prof Hans Nijhuis nieuwe trainer Veluwse Boys

GARDEREN Het is zijn eerste klus als hoofdtrainer en hij kijkt er nu al enorm naar uit. Hans Nijhuis is volgend seizoen trainer van voetbalvereniging Veluwse Boys in Garderen. ,,Hier ben ik heel blij mee. Vooral omdat ik nog geen cv als hoofdtrainer heb."

Jurre Jochemsen

Nijhuis is in Garderen de opvolger van de na deze voetbaljaargang vertrekkende coach Bastiaan de Boer van wie nog niet officieel bekend is wat hij doet. De man uit Ede tekent bij Veluwse Boys een contract voor de duur van één jaar. ,,Ik heb goede gesprekken gehad met de club en had na drie kwartier tijdens onze eerste ontmoeting bij Veluwse Boys al een prima gevoel. Het is een prachtige dorpsclub met veel vrijwilligers en binding en ze willen gezelligheid koppelen aan prestaties. Het lijkt me een erg prettige vereniging om voor te werken en we gaan voor een prijsje in de vorm van een periodetitel. De komende tijd wil ik inventariseren en me een goed beeld vormen van de club. Ik kijk er nu al naar uit en ben vereerd ook wel omdat ik geen cv heb als hoofdtrainer."

EX-PROF Nijhuis is momenteel trainer van de A1-junioren van VV Barneveld en stond de twee seizoenen ervoor aan het roer bij het tweede van de Barneveldse voetbalclub. Het is voor de oefenmeester (52) dus zijn eerste klus als hoofdtrainer. Nijhuis is de broer van de hoofdtrainer bij VVB, Marcel. Hij mag oud-prof genoemd worden, want hij verdedigde drie jaar lang de clubkleuren van FC Wageningen. Verder kwam de aanvaller uit voor de hoofdmacht van Margriet en HVCH - hij woonde destijds in het Brabantse Heesch - en voor VV Wageningen, Bennekom en ONA. Bij die laatste club sloot hij zijn actieve loopbaan af. ,,Toen combineerde ik het zelf spelen met het trainen geven aan de jeugd. Ik merkte snel dat ik het leuk vond en besloot om de trainerscursus te gaan volgen." Hij heeft inmiddels TC 3. ,,Het is een stap hoger natuurlijk om een eerste elftal te trainen en het zal goed voor mijn ontwikkeling zijn. Ik weet zeker dat deze club mij past. Er is een wederzijdse klik."

'AARDIGE PEER' Veluwse Boys staat momenteel vijfde in de vierde klasse B van het zaterdagvoetbal. Namens de club reageert bestuurslid voetbalzaken, Teus van Beek. ,,We hebben gekozen voor de spelersgroep die namelijk unaniem was in de keuze voor Hans. Wie zijn wij als bestuur dan om dat tegen te spreken, zij moeten met de trainer werken namelijk. Ook wij zelf vinden Hans natuurlijk ook de beste keus, het is een 'aardige peer' en een goede trainer."