• Nick van Gemert

DWK achtste in A-klasse na derde ronde

BARNEVELD In de op één na hoogste klasse van de KNZB Zwemcompetitie is de equipe van DWK afgelopen zaterdag 'naar omstandigheden' goed geëindigd. De ploeg had last van zieken, waardoor niet de beste resultaten behaald konden worden. DWK staat, nu na de derde ronde, op een achtste plaats in de A-klasse.
De ruim 40-koppige zwemploeg streed samen met Dedemsvaart AC en Deltasteur uit Kampen in de eigen Veluwehal in Barneveld. Onder toeziend oog van de wethouder Sport, Didi Dorrestijn-Taal, werd een breed scala aan onderdelen afgewerkt. De wedstrijden startten met de estafette, 4x50 meter vrije slag voor meisjes, waar Senna Levering, Marthe Versteeg, Laura Volkers en Yanou Vaessen gelijk een goed resultaat neerzetten.

PITTIG PROGRAMMA De zwemmers (archieffoto) hadden een pittig programma, met onder andere de 400 meter (m) wisselslag voor de jongste junioren en de 200 m vlinderslag voor de 16 en 17-jarigen. En dat was pittig zo vlak na de kerstvakantie. Desalniettemin werden bijna veertig nieuwe persoonlijke records gezwommen. De beste verbetering kwam op naam van Rosalie Koumassa. Zij zwom op de 50 m rugslag naar een goede 46,76.

Overwinningen waren er voor Dylan Donkersteeg (200 m wisselslag), Thomas Kappe (200 m rugslag), Luuk Nijland (50 m vlinderslag) en Laura Volkers (100 m rugslag). Runner-ups waren Isabel Aardema, Bart Muselaers, Ardi Knol, Rick de Kreek, Celine Schoenmaker en Stephan Putman; zij lieten goede tijden zien bij de jeugd en senioren.

ESTAFETTES Zoals altijd stonden de senioren-estafettes op het programma. De heren Knol, Donkersteeg, Nijland en Muselaers konden niet anders dan winnen op de 4x200 m vrije slag.

De dames, Sanne Ditzel, Annabel Kuipers, Isabel Aardema en Celine Schoenmaker deden ook goed van zich spreken met een tweede plek op de 4x100 m wisselslag.