Overtuigende zege voor Barneveldse hockeyers in eigen huis

BARNEVELD De hockeyers van MHC Barneveld hebben gistermiddag op sportpark Oosterbos een belangrijke 4-0 zege geboekt op HCM uit Arnhem. MHCB deelt nu met zeventien punten de derde plek met Fletiomare uit Vleuten, een positie in de tweede klasse D waar gezien de omstandigheden niemand rekening mee had gehouden.

,,Ik ben ervan uitgegaan dat het een verschrikkelijk zwaar seizoen zou worden al was handhaving niet eens de eerste doelstelling. Dan ben ik wel trots op hoe goed en geconcentreerd het team zo'n belangrijke wedstrijd weet te spelen om de marge op HCM nu op veertien punten te brengen", aldus MHCB-coach Robert van Lemel die wel zegt te willen waken voor te veel optimisme.

OPENINGSTREFFER Barneveld scoorde via Patrick de Blecourt de openingstreffer waarna het een flinke domper moest incasseren omdat topscorer en centrale middenvelder Robert Boereboom al na vijftien minuten met een ribblessure het veld moest verlaten. De 17-jarige A-speler Wouter Jansen kreeg het vertrouwen en nam de positie in de ogen van de coach 'fantastisch' over. Samen met Marijn Dekker en Luke van Leijenhorst bleek de jeugdige inbreng ook tegen HCM van groot belang en succesvol. ,,Het is wel lef hebben maar ook enorm genieten dat deze opzet succesvol is, ook in dit soort wedstrijden.'' Barneveld kwam pal voor rust op een 2-0 voorsprong nadat Leon de Ridder spits Maarten Bongers in stelling had gebracht. Bongers liet in de tweede helft ook de 3-0 aantekenen. MHCB was duidelijk de betere ploeg en opereerde als een sterk collectief. Dat werd in de slotfase nog beloond door een vierde treffer van de jarige Leon de Ridder die na een snelle spelhervatting van Sjors Victor Schwarz het feest compleet maakte. Dat HCM pas voor de tweede keer dit seizoen niet tot scoren kwam had grotendeels te maken met de rol van de uitblinkende keeper Damion Renes. ,,Na deze overwinning durf ik wel stiekem naar boven te kijken om te zien wat er haalbaar is", zei MHCB-speler Maarten Bongers.