• Valleivogels-Jonathan

  Guido de Boer
 • Valleivogels-Jonathan

  Guido de Boer
 • Valleivogels-Jonathan

  Guido de Boer
 • Valleivogels-Jonathan

  Guido de Boer
 • Valleivogels-Jonathan

  Guido de Boer

Platte kar lonkt voor strijdend Valleivogels

SCHERPENZEEL De ontlading bij Valleivogels was groot. Na een paar moeilijke weken rekende de ploeg vanmiddag af met Jonathan, waardoor de Scherpenzelers mogelijk volgende week al de titel kunnen vieren. ,,Wil je kampioen worden, dan moet je ook pijn lijden en karakter tonen", vindt coach Dennis van der Steen, die er niet omheen draaide: ,,Het was verschrikkelijk."

 

Met die uitspraak doelt hij op de tweede helft op De Bree-West, die weinig meer met voetbal te maken had. Het kunstgras leek bij vlagen te veranderen in een judomat, waar de 22 hoofdrolspelers fysiek en verbaal over elkaar heen rolden. In dat opzicht was het duel een kopie van de wedstrijd in Zeist (2-2), die ook bol stond van de opstootjes. Toch was er ook een verschil, constateerde Jamal Ouassif: ,,In de uitwedstrijd was Jonathan ook al zo opgefokt, waren ze continu aan het zuigen. Toen lieten we dat over ons heen komen en hielden we ons in. Vandaag heeft het publiek gezien dat wij koste wat kost de punten hier wilden houden."

 

FRAAI DOELPUNT Ouassif kon met een voldaan gevoel van het veld stappen. ZIjn treffer was in alle trammelant van de tweede helft wonderschoon. ,,Ik kreeg de bal van Jimmy (De Greef ED) en zag dat er een verdediger voor mijn neus stond. Daarom besloot ik na de aanname op mijn bovenbeen direct te schieten." Die keuze was een gouden vondst, want vanaf een meter of dertig zeilde de bal over André Nell heen.

 

Het was de 2-1, net nadat Valleivogels de gelijkmaker had geforceerd. Bij deze goal was Ouassif aangever. ,,Ik schoot de vrije trap bewust laag, ook omdat het veld nat was. Als de bal dan aangeraakt wordt, is de kans groot dat het een doelpunt oplevert." Nick Driebergen promoveerde de assist tot gelijkmaker.

 

POVERE EERSTE HELFT Daarmee had Valleivogels de 0-1 achterstand uit de eerste helft weggepoetst. Jonathan was in het eerste kwartier op voorsprong gekomen, toen Stephan de Bree de bal in de lange hoek plaatste. Op twee schoten op de lat na had het eerste bedrijf weinig om het lijf, zag Ouassif vanaf de bank. ,,Op de bank zitten is altijd lastig, maar we zijn in de competitie op het punt gekomen dat je daar niet bij stil moet staan. Het gaat om het hogere doel, het kampioenschap", verklaarde Ouassif, die blij was met zijn aandeel in de nipte zege: ,,Dit is de eerste keer dat ik met mijn assist en doelpunt echt belangrijk ben voor dit team."

 

Het houdt in dat Valleivogels mogelijk volgende week bij Hoevelaken de titel opeist. Bij winst op Hoevelaken en puntverlies van IJFC bij SEC kan de ploeg van Dennis van der Steen de platte kar op. Mocht dat scenario niet uitkomen, dan is het thuisduel op 25 april tegen DEV wellicht de kampioenswedstrijd. Coach Dennis van der Steen heeft geen directe voorkeur: ,,Thuis is misschien wel mooier, maar het gaat erom dat we kampioen worden. Een mooi feest wordt het sowieso."