• Het openingsdoelpunt van Stroe in de derby tegen VV Barneveld.

    Gerwin van Luttikhuizen
  • Gerwin van Luttikhuizen
  • Gerwin van Luttikhuizen

Productiever Stroe klopt VV Barneveld in eigen huis: 1-4

BARNEVELD Op een zwaar en moeilijk bespeelbaar veld bleek Stroe in het afronden van de kansen beter op dreef dan Barneveld, dat met 4-1 het onderspit dolf.

Stroe nam in de openingsfase het initiatief en dat leidde in de 9e minuut tot de openingstreffer. Op een pass van Bob van den Hudding leverde Jasper Groenevelt een voorzet af, die door Roy Kruse achter doelman Rinse Verwey werd gegleden; 0-1. Drie minuten later was het bijna gelijk. Op een voorzet van Illiass el Aarrass kopte Jos van den Brandhof goed in echter precies op de voeten van doelman Tom de Groot, zodat het slechts een hoekschop opleverde. Er werd daarna fanatiek verder gestreden met veel glij- en valpartijen, waardoor de passes vaak niet aankwamen. Halverwege de eerste helft speelde Roy Kruse met een dieptepass Dylan Morren vrij. Zijn schuiver werd door doelman Rinse Verwey gepakt. Een minuut later moest de doelman opnieuw aan de bak, toen Dylan Morren vrij voor hem verscheen. Ook ditmaal bleef de doelman de situatie meester. In de 31e minuut viel onverwacht de gelijkmaker. Berrie van Maanen wilde opruimen, maar schoot tegen Larsson van Dijk op. Via diens lichaam en een blunderende doelman Tom de Groot viel de bal in het doel; 1-1. In de slotseconden moest Rinse Verwey nog een schot van Ariën Arends over de lat tikken om een achterstand bij de rust te voorkomen.

Na de pauze liet Barneveld in de 47e minuut de kans om op voorsprong te komen liggen. Oog in oog met de doelman schoot Larsson van Dijk op de voeten van Tom de Groot, zodat het niet meer dan een hoekschop opleverde. Twee minuten later stond het 1-2. Op een voorzet van Jasper Groenevelt tikte Pascal van de Braak de bal binnen. Scheidsrechter Huis in 't Veld negeerde het vlagsignaal voor buitenspel van de assistent-scheidsrechter en kende de treffer toe. Barneveld drong aan, maar verzuimde de kansen te benutten. Larsson van Dijk schoot op een pass van Juliën Luhulima vrij voor de doelman voorlangs. Stroe counterde en had in de 65e minuut succes. Op een pass van Bob van den Hudding scoorde Ariën Arends; 1-3. Larsson van Dijk had drie minuten later de aansluitingstreffer op zijn schoen, maar ook ditmaal strandde hij op de doelman. De druk van Barneveld hield aan, maar de ploeg bleef verzuimen de kansen te benutten. Dat deed Stroe in de 81e minuut beter. Dylan Morren ging goed door op een uittrap van Tom de Groot en schoot de bal langs Rinse Verwey in de verre hoek; 1-4. Barneveld gaf niet op, maar kon de achterstand niet meer verkleinen en ging voor de derde keer onderuit.