• Dartstoernooi 2015 in de Belleman Zwartebroek

    Gerwin van Luttikhuizen

Puttenaar Frans Harmsen wint darttoernooi Zwartebroek

ZWARTEBROEK De vijfde editie van "De Belleman" darttoernooi is gewonnen door Frans Harmsen uit Putten. In de finale afgelopen zaterdag was hij te sterk voor Gert Rennes jr. uit Nijkerk. Het darttoernooi in het dorpshuis "De Belleman" in Zwartebroek had dit jaar voor het eerst een koppeltoernooi.

Harmsen won met een score van 5-1 de finale. Het koppeltoernooi, dat vrijdag gespeeld werd, is gewonnen door Rudy Pieper en Gerrit van der Weerdt uit Putten.

Gert Rennes jr. won wel de prijs voor de hoogste finish. Hij wist die prijs binnen te slepen door 157 uit te gooien.

Ook voor Zwartebroek zelf was er glorie. Edward van Leeuwen gooide in zijn woonplaats de meeste 180'ers op het toernooi. Hij wist vier keer de hoogste score te gooien.

,,Dit toernooi was een groot succes", zegt Teunie van Ramshorst namens de organisatie. ,,Zowel het koppeltoernooi als het singletoernooi zijn heel geslaagd. Voor de vijfde editie wilde we eens wat bijzonders doen. We zijn blij dat het koppeltoernooi goed bevallen is. Volgend jaar gaan we dat weer doen. Er is heel enthousiast op gereageerd. Alleen zullen we de toernooien dan wat meer scheiden. Anders wordt het wat veel voor de darters. Zij schrijven zich veelal voor beide onderdelen in. We merkten dat de opkomst voor het singletoernooi daarom wat minder was. Toch hebben er 74 single darters en 72 koppels meegedaan. Dat is echt veel meer dan we verwacht hadden. Het single toernooi blijft in het voorjaar en het koppeltoernooi vindt plaats in het najaar."

Ook onder de bezoekers was de opkomst hoog. ,,Vrijdag waren hier in totaal zeker 250 bezoekers en op zaterdag hadden we er ongeveer 150", zegt medeorganisator Henk van de Kleut van Dartshop Hoevelaken. ,,Het waren gezellige dagen en alles is goed verlopen", vervolgt Van de Kleut. ,,Het niveau was enorm hoog. We hebben super spannende wedstrijden gezien. Erg mooi was dat Tony West meedeed. Een professionele darter die van oorsprong uit Engeland komt. Hij sneuvelde echter in tegen de uiteindelijke kampioen Frans Harmsen."

,,Het toernooi is ook nog nooit zo professioneel geweest als dit jaar. We gebruikte banen van de Nederlandse Dartbond. Die worden ook gebruikt op het Nederlands Kampioenschap. Het was een succes. We kijken nu al uit naar volgend jaar."