Remise voor LTC bij 'buurman' Alta

BARNEVELD De Barneveldse tennissers hebben de uitwedstrijd bij Alta afgesloten op een 4-4 gelijkspel. Het was letterlijk en figuurlijk een lange dag voor trainer/coach Philip Maat. ,,Om 23.30 uur kwamen we pas de baan af joh…” Bij de Amersfoorters deed voormalig LTC-speelster Julia Tuhusula mee. ,,Echt wel een heel leuk detail”, vond de coach.

Jurre Jochemsen

De tennisdag ging uitstekend van start voor het eerste mixed-team van Lawn Tennis Club Barneveld. Esmée van der Helm liet namelijk geen spaan heel van haar opponente. Het werd liefst 6-3 6-2 voor de LTC’er. Nicole van Ginkel kon het goede voorbeeld van haar teamgenote niet volgen en ging ten onder, in evenzoveel sets. Het werd 6-1 6-4 voor de Amersfoorters. Ook bij de herenenkelspelen werden de winstpartijen eerlijk verdeeld. Wout Doumen redde het niet en ging met 6-2 6-0 ruim ten onder. Holger Pavlovic maakte het weer goed, zodat het na de eerste vier partijen 2-2 stond; de LTC’er won met 6-3 en 7-5.

DUBBELSPEL In het dubbelspel hetzelfde laken een pak. Ook hier werden de zeges verdeeld. Bij de dames werd er een oude bekende begroet. Voormalig LTC-speelster Julia Tuhusula speelde namelijk mee bij Alta. Zij was samen met teamgenote Tamara Reedijk-Mol echter niet opgewassen tegen het Barneveldse koppel Van der Helm/Steffi Kröger. Het werd 6-3 6-4 voor laatstgenoemd duo. De heren echter gingen ten onder. Gertjan van Hacht en Pavlovic gingen uiteindelijk in de supertiebreak ten onder; die ging met 10-4 verloren. Zo stond het dus 3-3 na zes wedstrijden. De gemengd-dubbels moesten uiteindelijk de beslissing brengen. Zou er nog een winnaar komen? Nee dus. Het koppel Van der Helm/Van Hacht verloor, het duo Kröger/Pavlovic won. Beide partijen werden beslist in twee sets. De tennissers bivakkeren in de lange, brede middenmoot van de tweede klasse gemengd. Maat: ,,Volgende week wordt het beslist en we gaan vol voor handhaving. Een 3-5 zege bij Rapiditas moet voldoende zijn."