• Revival wint van Rapid, maar weet nog niet of het genoeg is voor handhaving

    Bram van den Heuvel

Revival in de wachtkamer

TERSCHUUR Hoewel Revival haar laatste strohalm heeft gegrepen, is de Terschuurse ploeg nog in het ongewis of de 25-21 zege op Rapid voldoende is om een beslissingswedstrijd af te dwingen. Het duel van degradatieconcurrent KVZ werd zaterdag namelijk gestaakt.

Voorafgaand aan de laatste speelronde in de zaal stonden Revival en KVZ onderaan de eerste klasse C met beide slechts vier punten. Als de twee teams op gelijke hoogte zouden blijven, zou Revival op basis van het onderling resultaat degraderen.

Revival had zodoende een duidelijke opdracht: zelf winnen en daarna hopen dat KVZ dat niet zou doen. Coach Bert van Drongelen bespeurde bij zijn ploeg echter geen druk: ,,Integendeel. Er heerste eerder een soort ontspanning en gelatenheid.'' Dat had deels te maken met dat Rozemarijn Kamphorst en Anke Verkerk niet volledig fit waren.

,,Natuurlijk wil je niet degraderen, maar het zou geen ramp zijn'', vervolgt de coach die sinds november bij Revival zit. Revival is een kleine vereniging en leeft met het vlaggenschip in de eerste klasse al enkele jaren boven haar stand. ,,Het team is al jarenlang bij elkaar. Er moet jeugd ingepast worden, maar het is best pittig om in de eerste klasse in te stromen.''

ONTSPANNING De ontspanning had een positieve uitwerking op de ploeg, want Revival won relatief eenvoudig van Rapid. Van Drongelen: ,,We kwamen snel op voorsprong. In de tweede helft kwam Rapid iets terug, maar we liepen daarna weer vlot weg.''

,,Wij hebben gedaan wat we moesten doen en wachtten af wat KVZ 's avonds bij Dindoa zou doen.'' Het duel van de concurrent werd na twaalf minuten gestaakt vanwege een te gladde vloer door de condens.

Van Drongelen: ,,Het is jammer dat je nu nog niet weet of je zaterdag een beslissingswedstrijd hebt. Dindoa en KVZ halen de wedstrijd dinsdag in. Dan weten we of we nog een kans krijgen.''

Doelpuntenmakers: Eltjo Lozeman 5, Janno Kamphorst 5, Anke Verkerk 4, Eric van de Glind 3, Rozemarijn Kamphorst 2, Suzanne Ceelen 2, Ilse van 't Bosch 2, Fred Lozeman 2.