• Felle strijd op sportpark De Watermolen.

    Erik van 't Land

Rolstoel-tennistoernooi: 'Dit was echt zeer geslaagd'

BARNEVELD ,,Dit was het beste wat we maar konden wensen, zeker als je kijkt naar de weersomstandigheden de laatste dagen. Het was echt geweldig.” Peter de Bliek kijkt namens de organisatie met veel enthousiasme terug op de elfde editie van het Nationaal Rolstoeltennistoernooi dat afgelopen weekend werd gehouden. ,,En het is nu al zeker dat er een twaalfde editie komt.”

Jurre Jochemsen

Stichting Rolstoeltennis Gelderland organiseerde het toernooi in samenwerking met Lawn Tennis Club Barneveld. De Bliek was ook deelnemer. ,,En ik heb helaas net naast de winst gegrepen bij de mix. Pff, het was een partij van drie uur, echt een ‘fikse wedstrijd’. Helaas verloren dus.” Dit deed de organisator/deelnemer samen met Djoke van Marum. Andere LTC-spelers deden ook van zich spreken, met name Ilse van de Burgwal. In de zogeheten main single en dubbel (de hoogste categorie), werd ze tweede. Een andere ‘thuisspeler’, Harold van Hunen, won zelfs. Hij bleek de beste in de herendubbel categorie B én in de mix B. Bert van Rietschoten tenniste zich niet in de prijzen.

GENOTEN De Bliek had alle drie dagen genoten. ,,Ja, het was zeer geslaagd, qua weersomstandigheden ook het beste wat we maar konden wensen.” Het deelnemersaantal is de laatste jaren wel gedaald. ,,Maar dat zie je ‘tennisbreed’ ook, daar heb je ook te maken met terugval. Nu hadden we er 36 en dat was vergelijkbaar met vorig jaar.” Hij haalt daarbij de situatie in Leusden aan. ,,Ja, dat was voor de organisatie van een rolstoeltoernooi echt een horrorscenario, want daar moest het worden afgelast wegens de geringe deelname. Daar was bij ons gelukkig geen sprake van, de spelers en speelsters kwamen weer uit het hele land.” De Bliek liet niet na een pluim uit de delen aan groundsman Hans Zuman. ,,Ja, de banen lagen er mooi hard en vlak bij, heel goed natuurlijk voor de rolstoelen.” Nu dus op naar editie 12. ,,Het is elk jaar weer afwachten, maar ik durf wel te stellen dat dit toernooi een blijvertje is. En wie een keer wil komen spelen, kan contact opnemen via de site van LTC Barneveld en Rolstoeltennis Gelderland.

Alle uitslagen zijn te vinden op www.toernooi.nl.