• Bram van den Heuvel

Ronald Tulen nieuwe trainer van SDS '55

WEKEROM Barnevelder Ronald Tulen (archieffoto) wordt volgend seizoen 2019/2020 de nieuwe trainer van zaterdagderdeklasser SDS '55.

De 51-jarige coach volgt komende zomer Marcel van der Hoop op. Hij tekent voor één jaar in Wekerom.

Tulen, in het dagelijks leven accountant, is blij met de hem geboden kans.

 ,,Ik werd getipt over de vacature bij SDS '55. Het eerste gesprek met SDS '55 bestuur en technische leiding voelde al heel goed aan. Ook de tweede gespreksronde waarbij de spelersgroep vertegenwoordigd was verliep goed. Ik heb mijn zienswijze hoe te opereren bij een club als SDS '55 uiteengezet. Dat verschilt niet of nauwelijks met de club (Terschuurse Boys, Red.) waar ik eerder bijna drie jaar als hoofdtrainer fungeerde. Achteraf bleek dat er wederzijds sprake was van een match."

MATCH Edgar Meijer, bij SDS '55 medeverantwoordelijk voor het technisch beleid laat weten dat dat gevoel wederzijds was.

,,Nadat Marcel van der Hoop liet weten te vertrekken, kwamen de reacties al snel binnen. Er is met een aantal trainers gesproken. Er bleven in onze ogen twee potentiële kandidaten over. Uiteindelijk is de keuze unaniem op Ronald Tulen gevallen. Maar, laat duidelijk zijn ook de tweede kandidaat, gooide in het eindgesprek hoge ogen. Dat geeft nog maar weer eens dat SDS '55 een club is waar men graag trainer wil worden."

Ronald Tulen, in het bezit van UEFA B, was in de seizoenen 2015 tot en met 2018 hoofdtrainer bij Terschuurse Boys. Daarvoor was hij werkzaam bij SDVB uit Barneveld. Dit seizoen voert hij de scepter bij het in de eerste klasse uitkomende Huizen 2.

Vrijdag meer in Barneveldse krant