• Via Rondje om Koepel

Rondje om de Koepel voor Rally for Kids

LUNTEREN Dit jaar vindt het hardloopevenement 'Rondje om de Koepel' plaats op zaterdag 5 oktober. Start en Finish zijn dit jaar bij restaurant De Goudsberg aan de Hessenweg 85. De kidsrun gaat om 13.30 uur van start. Daarna volgen de lopers van de 5 km en 10 km.

Voor de vertrektijden en aanmelding zie: www.rondjeomdekoepel.nl. De bosrun 'Rondje om de Koepel' voert de lopers traditiegetrouw door de zandafgraving en langs het Middelpunt van Nederland en natuurlijk De Koepel in het Lunterse Buurtbos.

In 2019 gaat een deel van het inschrijfgeld naar Rally for Kids. De Stichting Rally for Kids bezorgt ernstig zieke en gehandicapte kinderen een onvergetelijke dag door op pad te gaan in heuse rallyauto's. Rally for Kids organiseert rallytochten vanuit Kootwijkerbroek, Barneveld, Scherpenzeel en Niederrhein (net over de grens).

Aan deze rallytochten nemen gezinnen deel uit onze regio en ook uit Lunteren en omgeving. Voor het organiseren van deze rallytochten is de Stichting Rally for Kids afhankelijk van sponsoring. Het is mooi dat de deelnemers van het Rondje om de Koepel een bijdrage kunnen leveren aan een onvergetelijke dag voor deze kinderen. De Stichting Rally for Kids is eertijds opgericht in Lunteren. Sinds twee jaar is het postadres verhuisd naar Barneveld.

Eerder heeft de organisatie van het Rondje om de Koepel een oproep geplaatst om goede doelen aan te dragen. De organisatie is bedolven onder de voorstellen. ,,Ik wist dat het hart van Lunteranen, Edenaren en Barnevelders op de goede plek zit, maar dat zoveel mensen zich inzetten voor onze medemens is hartverwarmend', aldus Reina Robbertsen van de organisatie. ,,Met zoveel voorstellen weet je gewoon niet welke te kiezen. Je wilt liefst niemand teleur stellen', voegt Gert van Dalen toe. Gert is vanaf dit jaar voor het eerst betrokken bij de organisatie van het hardloopevenement.

Om het goede doel aanschouwelijk te maken, zullen op zaterdag 5 oktober rallyauto's en mensen van de Stichting Rally for Kids bij de start bij restaurant De Goudsberg aanwezig zijn.