Rood Wit kan zich opmaken voor de nacompetitie

VEENHUIZERVELD Een met veel invallers spelend Rood Wit ontsnapte op bezoek bij koploper ASC Nieuwland nog net aan de dubbele cijfer. Na een 6-0 achterstand bij de rust leed de ploeg een 9-0 nederlaag.

Een door de vele invallers niet op elkaar ingespeeld Rood Wit keek na een kwartier al tegen een 3-0 achterstand aan. Daarna kon de ploeg tot de 32e minuut voorkomen, dat de score nog hoger opliep. Zelf konden de Veenhuizervelders niets creëren. Van de 32e tot en met de 35e minuut voltooide Jonathan Katshima, die ook de score geopend had, zijn hattrick en schoot Nieuwland het halve dozijn vol; 6-0.

Na de hervatting geloofde Nieuwland het wel en bood Rood Wit iets meer tegenstand zonder ook maar een enkele keer gevaarlijk te kunnen worden. In de 51e minuut liet David Wesselman de zevenklapper ontbranden; 7-0. Tot de 84e minuut wist Rood Wit verdere doelpunten te voorkomen. In twee minuten tijd voerde Nieuwland de score op naar 9-0. Door de nederlaag kan Rood Wit zich zo goed als zeker op gaan maken voor het spelen van degradatiewedstrijden.