Ruime zege voor Barneveldse hockeyers

BARNEVELD De Barneveldse hockeyers hebben een ruime zege geboekt op Spitsbergen. Waar MHCB traag op gang kwam op het langzame veld in Veenendaal liep het uiteindelijk toch vrij eenvoudig weg van het thuisteam. Het werd 1-6.

Waar Barneveld in het begin nog moest wennen aan het veld, was dit niet het geval voor Spitsbergen. Met de eerste kans van de wedstrijd, na een 'scoop' vanuit achteruit, was het de spits van Spitsbergen die, geheel tegen de verhoudingen in, de 1-0 op het scorebord zette. De heren in het blauw lieten zich niet van de wijs brengen en bleven doen waar ze al mee bezig waren, aanvallen. De gelijkmaker viel door Koen Plate die goed werd vrijgespeeld voor het vijandelijke doel en de bal beheerst langs de keeper schoof. Vlak voor rust kwamen de blauwen ook nog op voorsprong. Het was Maarten Kievits die de strafcorner binnensloeg; 1-2.

ALLESBEHALVE VLEKKELOOS Verdedigend stond het na rust iets scherper waardoor het thuisspelende team weinig kansen kregen voor een aansluitingstreffer. Barneveld bleef maar druk geven op de defensie van Spitsbergen. Na veel kansen was het Bart van Duinkerken die de 1-3 binnentipte. Door de snelheid van de goal en doordat de bal door een gat in het net aan de achterkant weer uit de goal kwam was er twijfel bij de scheidsrechter of het een doelpunt was. Na overleg werd de goal, terecht, alsnog toegekend. Na het doelpunt bleef Barneveld op de poort kloppen. Bas Boereboom, invallend voor zijn broer Robert Boereboom die zich opmaakt voor zijn huwelijksreis, wist keurig de 1-4 binnen te tikken. Spitsbergen bleek geknakt en gaf de hoop op om de punten in Veenendaal te houden. Het werd voor hen nog lastiger om onder de Barneveldse druk uit te hockeyen. Goals van Leon de Ridder en Bart van Duinkerken zetten de einduitslag op 1-6.

KOPLOPER Zondag staat het duel met koploper Civicum op de rol, het verschil op de ranglijst is vier punten.