• Theo Beumer EdeStad
  • Theo Beumer EdeStad
  • Schitterd doelpunt 2-3

    Theo Beumer EdeStad
  • Theo Beumer EdeStad
  • Theo Beumer EdeStad
  • 3-3

    Theo Beumer EdeStad

Scherpenzeel laat in tweede helft zijn tanden zien

SCHERPENZEEL Scherpenzeel behaalde bij het Edese Blauw Geel '55 een niet onverdiende 4-2 zege. Maar voor het zover was waren er de nodige zweetdruppels nodig.

Eip Janssen

,,Ik denk over de hele wedstrijd gezien een verdiende zege. Maar als we elke wedstrijd zo slap beginnen komt er een moment dat je een 0-2 achterstand niet meer kunt repareren", meende de kritische Rence van der Wal.

De thuisclub schoot knap uit de startblokken. Op de 2-0 voorsprong was niet zoveel aan te merken. Scherpenzeel liet zich overbluffen en liep achter de feiten aan.

In de derde minuut wist Wouter Slot, na een verre ingooi van Jos Bolks, in de kluts het snelst te reageren. De Scherpenzeelse goalie Sjoerd van Elst was kansloos: 1-0. ,,Dat had niet mogen gebeuren. Maar wie niet scherp begint moet in de achtervolging", meende de routinier.

Met kleine kansjes over en weer werd het eerste half uur afgesloten. Scherpenzeel, dat de geblesseerde doelman zag uitvallen, kwam beter in het spel. Doelman Sjoerd van Elst werd vervangen door Coen Uyterwaal. De invaller zou naar ongekende hoogte groeien. Maar keek wel tegen een 2-0 achterstand aan. Bryan van Loenen pikte de bal op. Zijn schot van zeker vijfentwintig meter in de kruising was een juweeltje.

AANSLUITINGSTREFFER Scherpenzeel kwam op 2-1 nadat doelman Daan Rijsemus een goede inzet van ex DTS Ede speler Shutlan Axwijk tot corner veroordeelde. Het leek alsof de Blauw Geel defensie alleen oog had voor Van der Wal.

,,Ik heb daar niet zo opgelet. Bij ons zijn er vaste afspraken. En Jacco van den Brink kopte van dertien meter snoeihard raak: 2-1", glunderde Rence van der Wal.

In de tweede helft kwamen de Scherpenzelers messcherp uit de kleedkamer. Binnen twee minuten zette Thomas Broedelet op aangeven van Dittgher Aarsen de stand op 2-2.

,,Wij (Scherpenzeel, EJ) begonnen net zo goed als de thuisclub in de eerste helft. Ook het inbrengen van Leon Koopman (ex Bennekom) was zeker geen verzwakking. Hij is nog niet fit genoeg een hele wedstrijd te spelen. Maar dat de wissels goed invielen betekent wel dat er een goede groep staat", analyseerde de routinier.

STERK Doelman Uyterwaal stopte ook na de 2-2 inzetten van Michael Beekhuizen (2x) en Wouter Slot (2x) subliem.

In de omschakeling scoorde Dittgher Aarsen op aangeven van Jouke van Elst, de niet onverdiende 2-3. 

In het laatste kwartier kreeg Blauw Geel mogelijkheden op de gelijkmaker. Inzetten van Reda Atibi en Marcel van Bruksvoort hadden misschien beter lot verdiend.

En dan was er weer Rence van der Wal. In de slotseconden scoorde de slimme speler de beslissende 2-4.