• Theo Beumer

SDS '55 in blessuretijd onderuit

WEKEROM SDS '55 verloor donderdagavond de bekerwedstrijd bij hoofdklasser CSV Apeldoorn met 3-1.

,,Uitgeschakeld en toch heel trots op mijn ploeg. Misschien een cliché maar de 3-1 doet vermoeden dat de thuisclub gemakkelijk won. Niets was minder waar, want SDS ging pas in blessuretijd de boot in. Heel zuur maar dit goede spel nemen we mee naar de eerstvolgende competitiewedstrijd zaterdag 17 november tegen Zwart Wit'63", vatte SDS '55 trainer Marcel van der Hoop zijn gevoelens samen.

Na ruim een kwartier spelen kwam de derdeklasser SDS '55 op een 1-0 achterstand. Het was Maarten Boeve die scoorde voor de thuisclub.

,,Ruim vijf minuten later stond het alweer gelijk. Lennart Ploeg (archieffoto groen shirt) schoot van een meter of twintig raak."

In de tweede helft leek SDS '55 met goed spel zelfs op voorsprong te komen. ,,Het was Harold Vliem die van zeker veertig meter iets moois in gedachten had. Zijn schot ging op de kruising", had Marcel van der Hoop genoteerd.

SDS, dat slechts de geblesseerde Frank de Jong miste, had weinig moeite met het in een traag tempo spelende CSV Apeldoorn.  

,,De thuisclub had optisch wel een veldoverwicht, maar doelman Michel Mulder en zijn verdediging stonden heel goed. Het leek op strafschoppen uit te draaien. Maar Apeldoorn speler Steven van Es dacht daar anders over. Hij scoorde in blessuretijd nog twee keer. Bij het eerste doelpunt (2-1) ging hands aan vooraf. Maar de arbiter oordeelde dat er geen opzet in het spel was. En een VAR was afwezig", besloot Van der Hoop zijn terugblik.

Scoreverloop: 17. Maarten Boeve 1-0, 22. Lennart Ploeg 1-1, 90+1. Steven van Es 2-1, 90+3. Steven van Es