SDS-dames onder de maat tegen nummer laatst: 3-2 nederlaag

VOORTHUIZEN De dames van SDS bewezen zichzelf een slechte dienst door de uitwedstrijd tegen nummer laatst Surf met 3-2 te verliezen. In Hoevelaken kwam SDS nog wel op een 2-0 voorsprong in sets, maar werd daarna passend dermate onder druk gezet dat Surf de wedstrijd een andere wending kon geven.

SDS bleek niet bij machte het tij te keren en verloor het duel alsnog. ,,Dat hadden we natuurlijk niet moeten laten gebeuren, maar op een gegeven moment liepen we achter de feiten aan. Na de derde set hield het een beetje op. Teleurstellend'', zo keek Inge Kruitibosch terug.

Coach Erik Verkade had de jeugdspeelsters Judith Deenekamp en Dorine Reijersen toegevoegd en beide speelsters kregen speeltijd. Grootste probleem was het brengen van een goede pass. Surf maakte gebruik van wisselspeelsters die over een goede service beschikten en brachten daarmee de SDS-verdediging in problemen. Dat leverde zelfs een 25-9 setnederlaag op in de derde set. SDS knokte zich terug in de wedstrijd, maar overtuigend was het niet. ,,Balen natuurlijk, maar we hebben nog een revanche tegoed''.