• Pauw Media
  • Pauw Media
  • Pauw Media

SDS probleemloos naar 4-0 winst tegen ESV

VOORTHUIZEN De damesploeg van SDS kan met een goed gevoel terugkijken op het afgelopen seizoen. Hoewel er nog 1 wedstrijd gespeeld moet worden lijkt SDS op een souvereine 6e plek te belanden en dat mag een prima resultaat heten na een moeizame start. In eigen huis werd dat afgelopen zaterdag onderstreept met en 4-0 overwinning tegen ESV uit Elspeet.

,,We zijn blij hoe het uiteindelijk allemaal is gelopen''. SDS-aanvoerdster Inge Kruitbosch kijkt tevreden terug op het seizoen. ,,Het was niet altijd makkelijk. Na het plotselinge vertrek van Stefan Drost moest het team schakelen en gingen we een onzekere tweede competitiehelft in. Maar als team hebben we onze schouders er onder gezet en dat heeft zich uitbetaald in goeie wedstrijden. We hebben wel wat steken laten vallen in de laatste wedstrijden, maar wanneer het moest stonden we er en dat voelt goed. Onze huidige 6e plek op de ranglijst is een mooie basis om volgend seizoen verder door te groeien''.

Blessures De Voorthuizense volleybalsters kregen bovendien te maken met de nodige blessures, maar dat werd prima ingevuld door talentvolle jeugdspeelsters. Ditmaal kon SDS een beroep doen op Naomi Afenkhena en Dorine Reijersen en beide speelsters lieten zien klaar te zijn voor een stap naar de damesselectie. Verder kon SDS-coach Quintijn Deenekamp een nagenoeg complete selectie binnen de lijnen brengen die allen speeltijd kregen. Karola Hooijer begon als spelverdeelster, maar werd regelmatig afgewisseld door Anika Boersma. Laatstgenoemde speelster kreeg samen met Nynke Bakker nog een mooie publiekswissel in de vierde set omdat beide speelsters het komende seizoen niet van de partij zullen zijn.

SDS startte wat slordig maar kreeg gaandeweg de wedstrijd meer grip op de wedstrijd. De persoonlijke foutenlast ging omlaag en het was vooral ESV dat achter de feiten aanliep. Na een moeizame 25-23 setwinst spraken de overige setstanden voor zich: 25-19, 25-17 en 25-15.

Groei zit erin Inge Kruitbosch kijkt al met een schuin oog naar het nieuwe seizoen. ,,Er is al veel duidelijk. Erik Verkade zal wederom onze trainer en coach zijn en het is al zeker dat diverse speelsters zullen doorstromen. Dit seizoen begonnen we de competitie moeizaam, maar wat mij betreft gaan we volgend jaar vanaf het begin meedoen. We hebben een uitstekende jeugd en de basis van ons team blijft in tact''.