Spanning in Barneveldse bowlingcompetitie neemt toe

BARNEVELD Na de 17e speelronde in de competitie van Bowlingvereniging Barneveld is de spanning weer volledig terug in de Hoofdklasse.

De nummers 1 en 2 van de ranglijst speelden tegen elkaar waarbij Van Mil tours de openingsgame wist te winnen. Harthoorn Dienstverlening kwam sterk terug en trok de stand weer in evenwicht, de beslissende derde game ging met ruime cijfers naar Van Mil zodat zij deze strijd met 3-1 wisten te winnen. Door deze uitslag hebben beide teams evenveel punten. Carhouse Lagerweij begon met een ruime overwinning op Bouwbedrijf Nap maar zag de tegenstander weer op gelijke hoogte komen. De spannende laatste doorgang ging naar Lagerweij maar zij slaagden er net niet in voldoende punten te scoren voor de overwinning, dus een 2-2 gelijkspel. Gaje'm? liep tegen NADU Installatie Techniek twee games achter de tegenstander aan maar wist toch de laatste game te winnen waardoor NADU met 3-1 won. Uit deze wedstrijd kwamen de hoogste scores van de avond, Riny Brink (NADU) 240 en Gera van Leeuwen (Gaje'm?) met 205.

Ook in de eerste klasse blijft het spannend om de ereplaatsen, er was echter geen enkel team dat optimaal profiteerde van de misstappen van de concurrenten. Het team dat het beste uit de strijd kwam was Bouw & Onderhoudsbedrijf Van Veenschoten. Tegen Schildersbedrijf Van de Beek werden de eerste twee gelijkopgaande games over beide teams verdeeld waarna Van Veenschoten de derde game met ruime cijfers wist te winnen, eindstand 3-1 in hun voordeel. Slagerij ten Wolde nam weer wat meer afstand van de laatste plaats door naaste concurrent het Oude Ambachten en Speelgoedmuseum met 3-1 terug te wijzen. De slagers verloren slechts de laatste game. Koploper Broekhuis Opel/Chevrolet had moeite met het eigen gemiddelde en behaalde 2 punten.