• Bram van den Heuvel
  • Bram van den Heuvel
  • Bram van den Heuvel

SSS  bezwijkt onder druk tegen Apollo: 1-3

BARNEVELD 'Wanneer je bang bent om te verliezen kun je niet winnen'. Joost Samsom haalde die uitspraak nog maar eens aan na de teleurstellend verlopen thuiswedstrijd tegen Apollo-8 2 uit Borne. Kap\Makelaardij/SSS speelde verkrampt en verloor het duel met 1-3 en daarmee uitzicht op de vierde stek.

De SSS-coach baalde zichtbaar na het verlies. ,,Het was vandaag een mindere wedstrijd, waarin we het niet lieten zien. Ook wanneer het wat minder loopt moet je blijven geloven in je kansen en er vol voor blijven gaan. Deze wedstrijd ontbrak het aan een stukje lef en verantwoordelijkheid. We zullen moeten leren om met druk om te gaan. Nu had ik het gevoel dat iedereen zoiets had van 'laat iemand anders het maar oplossen'. Maar dat is mijn gevoel. Ik ben benieuwd wat de meiden er komende dinsdag zelf van vinden''.

Slechtste wedstrijd Afgaande op de eerste wedstrijd, die SSS overigens met 1-3 wist te winnen, leek het wederom een pass/servicewedstrijd te worden. Waar SSS in het vorige treffen de jonge ploeg van Apollo nog onder druk kon zetten met een sterke service waren de rollen ditmaal omgedraaid. ,,Ik vond dit qua passing onze slechtste wedstrijd'', zo keek Samsom terug. Apollo serveerde goed en pakte daarmee de eerste set. SSS herstelde zich in de tweede set toen Heleen van der Heijden en Sandra Otse in de ploeg kwamen voor Chantal Jongetjes en Nienke Cornelissen. De 25-14 setwinst bracht niet de gewenste ontspanning. Met 5 directe ketsers profiteerde Apollo in de derde set volop en pakte met 23-25 een 1-2 voorsprong in sets.

Plichtmatig Al snel in de vierde set werd duidelijk dat Apollo met de winst ging strijken. Met een instelling van 'dat gaat 'm niet worden vandaag' speelde de thuisploeg bijna plichtmatig de laatste set. De ploeg uit Borne serveerde beter en speelde met veel meer overtuiging en pakte verdiend de 1-3 overwinning. ,,We hebben nu 3 weken rust. Daarna volgen nog 6 wedstrijden tegen ploegen waar we in goede doen van moeten winnen. De les van vandaag is dat we beter met druk om moeten leren gaan. Vandaag waren we onszelf niet en dat is jammer''.