• Achter van links naar rechts: Tessa Visch, Noortje Zwaneveld en Anouk van Beek. Voor van links naar rechts: Mila Biesheuvel, Maud Knevel, Rosa Bazuin, Noortje Dubbeldam en Britt Jonkman.

    Exalto

Successen voor Exalto Sport

LUNTEREN De Exalto Sport-turnsters hebben zaterdag in Barneveld, tijdens de plaatsingswedstrijd vijfde en zesde divisie onderbouw, zes medailles behaald.

,,Een vijftig procent-score. Bij dit niveau moeten turnsters zich plaatsen voor de regiofinale door middel van twee voorwedstrijden. Het resultaat van de beste wedstrijd telt daarin het zwaarste mee”, aldus de Exalto Sport-leiding.

Noortje Zwaneveld en Maud Knevel kwamen in actie in het pupil 1 D2-niveau. Beiden turnden een sterke wedstrijd en ze eindigden daarmee op het podium. Knevel mocht de bronzen medaille in ontvangst nemen en Zwaneveld de zilveren medaille.

Mila Biesheuvel en Tessa Visch mochten voor de tweede keer in actie komen in het Instap D2-niveau. Biesheuvel scoorde weer hoog op haar favoriete onderdeel vloer (13,100 pnt). Het leverde haar een podiumplek en een bronzen medaille op.

Tessa Visch kende pech op de balk en viel met een koprol eraf. Ze werd uiteindelijk achtste in een deelnemersveld van 29 turnsters wat nog steeds een knappe prestatie is.

Britt Jonkman liet op elk toestel een mooie oefening zien. Op balk turnde ze zelfs voor het eerst een handstand. Jonkman eindigde uiteindelijk op een eerste plaats. Anouk van Beek was zenuwachtig voor haar laatste toestel balk. Haar oefening verliep echter goed. Ze ging naar huis met een bronzen medaille. Noortje Dubbeldam turnde een balkoefening zonder vallen en eindigde daardoor op een tiende plaats, net voor Rosa Bazuin die twaalfde eindigde. Laura Vink haalde uiteindelijk ook het podium.