• PR Exalto Sport

Succesvolle start Exalto Sport

LUNTEREN Tijdens de clubteam-wedstrijden in Beekbergen (District Oost) zijn vier teams van turnvereniging Exalto Sport in de prijzen gevallen.

Er was eenmaal goud, twee keer zilver en eenmaal brons.

Zaterdag kwamen de turnsters van Exalto Sport uit de 3e tot en met 5e divisie voor het eerst dit seizoen in actie.

Bij deze clubteam-wedstrijd mochten er vier turnsters per toestel ingezet worden. De dames turnen wel individueel maar de beste drie beste scores op een toestel tellen mee voor het teamresultaat.

In het jeugd 1 D1 niveau nam een team van vier turnsters deel aan de wedstrijd. Marit Goor en Floor Versteeg turnen al enkele jaren samen in de 4e divisie. Samen met Lu Kai van der Goot en Kiki van Dodeweerd vormden zij een team. Het team turnde sterk en scoorde met name hoog op de onderdelen balk en vloer. Dit leverde het team een zilveren medaille op.

In supplement D kwamen twee teams van Exalto Sport in actie. Eén team samengesteld uit juniorenturnsters uit de 3e divisie en één team samengesteld uit senior turnsters uit de 4e divisie. In beide teams turnde één turnster een sterke wedstrijd.

Bij de senioren turnde Fleur van Haveren individueel sterk op alle onderdelen wat haar in een reguliere wedstrijd een derde plek opgeleverd zou hebben.

In het juniorenteam scoorde Yuwei van Middendorp hoog op alle toestellen wat voor haar individueel een eerste plaats betekend zou hebben.

Het juniorenteam eindigde op de tweede plaats. Het seniorenteam legde beslag op een derde plaats.

Team supplement E bestond uit het maximale aantal turnsters. Anne Zwakenberg besloot begin dit seizoen na veel overwegingen om te stoppen met de turnsport. Om haar turncarrière toch op een leuke manier af te sluiten werd zij overgehaald nog een keer deel te nemen aan de teamwedstrijd.

Dit bleek een goede keuze. Het team noteerde de hoogste scores op de onderdelen brug, balk en vloer. Alleen op sprong scoorde een ander team 0,15 punt hoger. Daarmee stelden ze een eerste plek veilig en mochten zij op de hoogste trede van het podium gaan staan. Goud was de beloning voor de afscheid nemende Anne Zwakenberg.

Team Jeugd 1 D1 met van links naar rechts Kiki van Dodeweerd, Floor Versteeg, Marit Goor en Lu Kai van der Goot.