• Duda Bairros
  • Jose Mario Dias

Technische tegenslag voor Van den Brink

SAN JUAN DE MARCONA In de vierde etappe van de Dakar Rally is Martin van den Brink geplaagd door technische tegenslag. In de slotfase van de loodzware etappe rond San Juan de Marcona in Peru ging de stabilisatorstang van de truck kapot. Van den Brink reed tot die tijd in de top zeven van het dagklassement.

Berry Kamphorst

De Harskamper en zijn co-piloten Wouter Rosegaar en Daniel Közlovsky konden het probleem niet verhelpen en moesten wachten op de snelle assistentie van Janus van Kasteren. De backup van het team van Mammoet Rallysport nam vervolgens de kopman voor de laatste 60 kilometer van de special op sleeptouw richting het bivak. Van den Brink en zijn manschappen zullen in de vierde etappe veel tijd verliezen en duikelen in het klassement. Martin van den Brink stond na drie etappes zesde in het algemeen klassement van de trucks. De Rus Eduard Nikolaev won met grote voorsprong (bijna 28 minuten) de vierde etappe. Federico Villagra (Iveco Team De Rooy) werd tweede en Martin Kolomy was derde op ruim 38 minuten.

In San Juan de Marcona kunnen de monteurs van Mammoet Rallysport het probleem verhelpen en de Renault Sherpa prepareren voor de vijfde etappe. Woensdag wacht er opnieuw een zware dag. De rit naar Arequipa telt bijna 1000 kilometers. De special, onder andere in de onbekende zandbak van Tanaka, telt 266 kilometers. De eerste truck vertrekt al om 7.30 uur (plaatselijke tijd). In Nederland is het dan 13.30 uur.

(Later meer)