Terschuurse Boys vermorzelt Zwart Wit met 5-0

TERSCHUUR Terschuurse Boys was op bezoek bij het op de derde plaats staande Zwart Wit uitstekend op dreef. Halverwege de eerste helft leidde de ploeg al met 0-3. Een voorsprong die in de tweede helft werd opgevoerd naar een 0-5 eindstand. Daarmee nam Terschuurse Boys op overtuigende wijze revanche voor de 1-3 thuisnederlaag eerder in het seizoen.

Terschuurse Boys opende al in de zevende minuut de score. Tomas Vaarkamp ging op avontuur en schoot diagonaal de openingstreffer achter doelman Stijn van de Belt; 0-1. Twee minuten later moest de doelman opnieuw de gang naar het net maken. Op aangeven van Ronald Bouwman verdubbelde Jeffrey van Belkum vanaf de rand van de zestien de voorsprong; 0-2. Terschuurse Boys behield het initiatief en halverwege de eerste helft schoot Tomas Vaarkamp zijn ploeg op 0-3. In de 35e minuut werd Zwart Wit voor het eerst gevaarlijk. Dennis van de Veen tastte mis op een hoge voorzet en Fabian van Panhuis kreeg een niet te missen kans, maar hij lobde over. Vlak voor de rust waren de bezoekers dicht bij de 0-4. De vrije trap van Johan Bouwman vloog maar net langs de kruising.

Ook na de rust was Terschuurse Boys de bovenliggende partij. Het duurde echter even voordat de score kon worden opgevoerd. In de 60e minuut leek Fabian van Panhuis op weg om de eer te redden. Met een goede ingreep wist Peter Overeem dat te voorkomen. Gijs Engelbrecht, die kort daarvoor Jeffrey Van Belkum was komen vervangen, scoorde op aangeven van de uitblinkende Tomas Vaarkamp in de 78e minuut de 0-4. In de 82e minuut kreeg Tomas Vaarkamp een publiekswissel. Jelle van de Pol, die hem kwam vervangen, pikte uit een vrije trap van Ronald Bouwman even later ook nog zijn doelpuntje mee en bepaalde de eindstand op 0-5.