Titel buiten bereik van Barneveldse hockeyers

BARNEVELD Na een 3-1 nederlaag in en tegen Bemmel is het kampioenschap niet langer meer haalbaar voor de hockeyers van Mixed Hockey Club Barneveld. De heren gaven totaal niet thuis.

Barneveld verspeelde de wedstrijd uiteindelijk in de eerste twintig minuten waarin zij al snel op een achterstand werden gezet. Met een drietal goede counters wisten de heren uit Bemmel de heren in het blauw op een 3-0 achterstand te zetten. Het thuisspelende team had het achterin goed dicht zitten. Er was voor rust geen doorkomen aan voor de bezoekers. Met de spaarzame kansen die de Barnevelders kregen, gingen zij niet zorgvuldig om en wisten tot de rust de aansluitingstreffer niet te vinden.

In de rust benadrukte coach Casper Claassen dat de heren uit een heel ander vaatje zouden moeten tappen om nog enig resultaat uit de wedstrijd te halen. Met hoge druk moesten zij een ommekeer gaan creëren in de wedstrijd. Voor enige beloning in deze wedstrijd en in het seizoen moesten de heren toch een punt gaan pakken. Bij verlies van Barneveld en winst van de nummer 3, Civicum, zouden ze buiten de promotieplekken vallen.

GEKANTELD BEELD Na rust was er een ander Barneveld te zien. Waar in de eerste helft de meeste kansen waren voor Bemmel, draaide dat beeld. Barneveld kreeg meer mogelijkheden om te scoren. Het duurde alleen te lang voordat de nul van het scorebord werd geveegd. Het was aanvoerder Guus Baggerman van Houweninge die de enige Barneveldse treffer wist te maken. Na een zelf opgezette aanval wist hij Robert Boereboom te vinden in de cirkel. De captain kreeg de bal terug en wist deze achter de keeper van Bemmel te schuiven. Het bleef bij deze enige treffer en zo wisten de Barneveldse heren geen punten mee terug te nemen.

Na de wedstrijd werd al snel duidelijk dat koploper Apeliotes het kampioenschap had binnengehaald. Nu de titel niet meer haalbaar is, moet alle focus liggen op de tweede plaats die eveneens promotie betekent. Als een geluk bij een ongeluk had niet alleen MHCB zijn dag niet. Ook de nummer 3 van de competitie liet punten liggen, waardoor MHCB nog steeds op de tweede plaats staat. Hiermee hebben zij de promotie nog steeds in eigen hand.