Tour de Force richt zich op jonge mountainbikers

BARNEVELD Met ruim 80 leden en acht gecertificeerde trainers heeft Wielervereniging Tour de Force de grootste mountainbike afdeling in de gemeente Barneveld. Al bijna vijf jaar verzorgen zij trainingen en tochten. De bossen rond Lunteren dienen als uitvalsbasis. Bij de start van dit seizoen, op 28 maart, lanceert de vereniging ook een mountainbike jeugdgroep.

Tour de Force kreeg afgelopen seizoen regelmatig de vraag of 'zoons en dochters' onder de vijftien jaar ook mee konden trainen. ,,Dat kon uiteraard,'' zegt Jeroen Verbocht. Om de jeugd samen te kunnen laten trainen besloot de vereniging een mountainbike jeugdgroep te starten. ,,We vinden het belangrijk dat jongens en meisjes al op jonge leeftijd enthousiast worden van buiten sporten. Mountainbiken is een sport waar die combinatie perfect in te vinden is. Daarnaast trainen we iedere donderdagavond rondom de Goudsberg in Lunteren, ook wel het walhalla voor de mountainbiker," aldus hoofdtrainer Jeroen Verbocht.

Op 28 maart 2015 houdt de mountainbike afdeling een introductie-ochtend mountainbiken, speciaal voor jongens en meisjes van 12 t/m 15 jaar. ,,Van 9.00 uur tot 12.00 uur kunnen kinderen kennis maken met het mountainbiken. We starten met een korte uitleg over de mountainbikesport. Daarna gaan we op de mountainbike oefeningen doen in Het Zandgat bij de Goudsberg."

Een helm is verplicht en ook een mountainbike is handig. Echter voor beiden geldt: ,,Heb je er nog geen, dan regelen wij er één." 

Belangstellenden kunnen zich vóór 21 maart aanmelden op www.wvtourdeforce.nl!

BEGELEIDING Speciaal voor de jeugdgroep zijn er acht trainers die zich hebben laten certificeren om training te mogen geven aan jeugd. Techniek en conditie staan centraal tijdens de trainingen. Ook zit er een competitie element in waar prijzen mee gewonnen kunnen worden.

Donderdagavond is de vaste mountainbike trainingsavond (1e trainingsavond op donderdag 2 april). Om 18.15 uur fietsen de Barneveldse leden onder begeleiding vanaf het Fietsenhuis (Valkseweg 36, Barneveld) naar Lunteren. Leden uit andere kernen vertrekken vaak gezamenlijk vanuit hun dorp.