• Dana Koopmans en Jessica de Bruijn kwamen in Hengelo in actie.

    Thirza Plenter

Turnsters Doves niet in de medailles

BARNEVELD Bij de finale van de 5e divisie in Ede en de districtsfinale van de 4e divisie in Hengelo kwam ook het Barneveldse Doves in actie. In Ede waren vijf van de Barneveldse gymnastiekvereniging actief en bij de wedstrijd in Hengelo was het twee turnsters gelukt een plekje te bemachtigen voor de finale. Jessica de Bruijn toonde haar talent en pakte de hoofdprijs op balk.

Iva Lorist, Liv Hooijer en Milou van de Brink mochten 's morgens het spits afbijten in Ede. Zij turnden alle drie erg netjes, maar moesten allemaal een punt aftrek incasseren voor een val. Lorist lukte het alsnog de vijfde plaats te bemachtigen. Hooijer werd achtste en Van de Brink 26e in een groot deelnemersveld.
Maike van Geresteijn werd vijfde met haar vloeroefening. Helaas voor haar ging er op de balk iets mis met de jurering. Ze verloor veel punten en was kansloos voor een hoge klassering.
Danique Cameron turnde een nette oefening en wist voor het eerst te blijven staan met de radslag op de balk. Zij werd hiermee twaalfde in het algemeen klassement.

BALK In Hengelo mochten Jessica de Bruijn en Dana Koopmans laten zien wat ze konden. De Bruijn turnde erg sterk, waarbij zij eerste werd op balk en tweede op sprong. Ze turnde iets minder strak op vloer, waarbij het haar toch gelukt is de zesde plaats in het algemeen klassement te veroveren.
Dana Koopmans turnde op alle toestellen stabiel en maakte geen grote fouten. Ze werd uiteindelijk als negentiende geklasseerd.