• Jaap van Lagen werd afgelopen weekend tweede in Zandvoort.

    Ferdi Kraeling Motorsport-Bild GmbH

Tweede plaats voor autocoureur Van Lagen

EDE Autocoureur Jaap van Lagen uit Ede heeft zondag in Zandvoort zijn vierde podiumplaats in de Duitse Porsche Carrera Cup behaald. De Edenaar wist in de Porsche van het Poolse Förch Racing de tweede plaats te bemachtigen. Alleen de Duitse Supercup-kampioen Michael Ammermüller was sneller op het duinencircuit.

Niet alleen de wind tot wel 100 km/u, maar ook de regenbuien kruidden het vijfde raceweekeinde van de Carrera Cup. Een kolfje naar de hand van Jaap van Lagen, die in alle sessies en races voorin te vinden was. Na een tweede tijd in de vrije training manoeuvreerde hij de oranjeblauwe Porsche met startnummer 9 naar de tweede startrij in de kwalificaties: vierde voor race 1, plaats 3 voor race 2. ,,Ik heb op Zandvoort natuurlijk heel veel rondjes liggen. Hoe lastiger de omstandigheden, hoe meer voordeel ik van de baankennis heb. En al die kleine dingetjes kon ik gebruiken in de kwalificatie.” Zijn snelheid zorgde ervoor dat Förch Racing zich weer bij de besten meldde in de Porsche Carrera Cup en de Edenaar dit zondagmiddag verzilverde met weer een podiumresultaat. Van Lagen: ,,Michael kwam de 'Bocht zonder naam' niet helemaal goed uit en opeens zat ik ernaast bij het ingaan van de Hans Ernst Bocht. Helaas raakte ik de curbs aan de binnenzijde net iets te hard, waardoor de auto iets opsprong. Ik kwam er net niet voorbij.”

OP DAK BELAND Na de eerste safety car-situatie (Sandro Kaibach was zonder lichamelijk letsel op zijn dak beland) dook Van Lagen opnieuw in de achterbumper van zijn concurrent, maar dit keer kwam de gelegenheid niet. Toen de safety car voor de tweede keer op de baan verscheen, was het gedaan met de actie. Met nog drie minuten te racen eindigde de race achter de safety car. ,,Ik had er nog graag om willen knokken, maar een tweede plaats is een mooi resultaat. Ook voor het team. Zeker na mijn elfde plaats zaterdag, waarbij ik door te enthousiast racen te ver ben teruggevallen. Ik ben blij dat ik het recht heb kunnen zetten”, aldus een blije Jaap van Lagen.

Jaap van Lagen staat zesde in de tussenstand en racet komend weekeinde tijdens de volgende ronde van de Duitse Porsche Carrera Cup op de Nürburgring.