Valse herstart voor MHCB

BARNEVELD Waar de hockeyheren van Barneveld in de eerste seizoenshelft een grote overwinning boekten op middenmoter Oosterbeek kwam het zondag toch van een koude kermis thuis. Met een aantal versterkingen wist Oosterbeek de wedstrijd naar zijn hand te zetten; 6-4.

Koploper Barneveld begon scherp. Het was de oplettende Bart van Duinkerken die de bal vakkundig achter de doelman schoof. Dit doelpunt was een goed begin maar tevens een kleine twist in de wedstrijd. Waar Barneveld dacht de wedstrijd eenvoudig te kunnen winnen, was het juist Oosterbeek dat een tandje bijzette. Het spelbeeld verschoof en de kansen kwamen nu voor het thuisteam. De 1-1 lag ook al snel in het netje. Oosterbeek nam geen genoegen met deze gelijkmaker en wist ook snel de 2-1 op het scorebord te zetten. Vlak voor rust was het een mooi opgezette aanval van het bezoekende team met als eindstation Robert Boereboom die de stand weer gelijk bracht. In de rust maakte coach Casper Claassen duidelijk dat er meer passie en iets meer rust in het spel moest komen om deze wedstrijd over de streep te trekken.

Aanvoerder Guus Baggerman van Houweninge: ,,Het liep niet zoals we wilden. We kwamen snel op voorsprong maar daarna zag je het spel wat lakser worden. Na rust zouden we toch zekerder moeten spelen om uiteindelijk te winnen.”

Oosterbeek bleek echter iets scherper uit de rust te komen wat resulteerde in een strafcorner. In de voorgaande wedstrijd tegen Oosterbeek was al duidelijk dat hun strafcorner een uiterst effectief wapen was. Met deze strafcorner kwamen ze dan ook wederom op een voorsprong. Het bleek een uiterst doelpuntrijke wedstrijd te worden die zeer spannend bleef tot de laatste minuten. Door goals over en weer kwam de stand tot 4-4. Toch ging het mis en verloren de Barnevelders uiteindelijk met 6-4.