• Archieffoto Koen van Weel

Van de Streek tekent vierjarig contract bij FC Utrecht

BARNEVELD/UTRECHT Sander van de Streek verruilt SC Cambuur voor FC Utrecht. De 24-jarige middenvelder uit Barneveld ondertekent een contract voor vier jaar bij de nummer vier van de afgelopen competitie in de eredivisie. Het contract van Van de Streek liep bij de Friese eerstedivisieclub nog door tot medio 2018. Zijn afkoopsom wordt niet bekendgemaakt.

Met de komst van Van de Streek, goed voor 22 treffers in het afgelopen seizoen in de Jupiler League, speelt FC Utrecht alvast in op een mogelijk vertrek van Sofyan Amrabat. Deze twintigjarige middenvelder staat bij diverse clubs in de belangstelling.

WAARDEVOLLE TOEVOEGING Technisch manager/hoofdtrainer Erik ten Hag zegt op de website van Utrecht blij te zijn met de komst van de dynamische middenvelder. ,,Sander is een waardevolle toevoeging aan onze selectie, onder meer door zijn aanvallende potentie. Hij is een type met goed gevoel voor de ruimte en is buitengewoon doelgericht in de eindfase van de aanval."

SDVB Van de Streek speelde drie seizoenen voor SC Cambuur. Hij kwam in 2014 over van Vitesse, dat hem had verhuur aan FC Flora Tallinn uit Estland. Zijn jeugdopleiding doorliep hij bij SDV Barneveld.

FC Utrecht versterkte zich donderdag al met de Belgische aanvaller Cyriel Dessers, die onlangs NAC Breda met zeven treffers in de play-offs naar de eredivisie leidde.