• Bram van den Heuvel

Veldcompetitie wordt hervat met derby

BARNEVELD Het veldseizoen in het korfbal wordt morgen hervat met de derby tussen Revival en Spirit.

Na de eerste veldhelft staat Spirit op de derde plek met nog volop zicht op de titel, want de achterstand op de twee koplopers is slechts twee punten. Revival deed het wat minder en staat vijfde met zes punten achterstand op de kop en drie punten voorsprong op de zevende plaats die leidt tot degradatie. De eerste ontmoeting in Voorthuizen liep in augustus 2015 voor Revival uit op een drama. Het speelde sterk, won veel duels, maar wist zeer moeizaam te scoren en via een 5-9 ruststand werd een ruime en verdiende 20-12 eindstand bereikt in het voordeel van Spirit. Ook in de zaal kwamen de ploegen elkaar tegen en wonnen beide teams de thuiswedstrijd. De teams kennen elkaar dus door en door en een voorspelling valt dan ook moeilijk te geven, maar de verwachting is dat Revival lange tijd zal kunnen aanhaken maar Spirit uiteindelijk aan het langste eind trekt op weg naar een topklassering. Aanvang is om 15.30 uur op sportpark Overbeek.

ODIK gaat morgenmiddag de strijd aan met AKC. De Barnevelders, die degradeerden in de zaal, spelen om 15.30 uur thuis op het eigen sportpark Oosterbos.

DWS speelt ook een thuiswedstrijd. De Kootwijkerbroekers, die een zwaar seizoen beleven, met name daar waar het gaat om fysieke ongemakken, stuiten op Viking. De opponent staat vijfde, terwijl de formatie van trainer Coen Hooijer vijfde staat. Aanvang: 15.30 uur op het sportveld van DWS.