• Bram van den Heuvel
  • Bram van den Heuvel
  • Bram van den Heuvel

'Vierde Voorthuizen Loopt' kan de boeken in als super geslaagd (+video)

VOORTHUIZEN De snelste lopers van de diverse afstanden werden terecht in het zonnetje gezet. Maar voor de meeste lopers en toeschouwers was het organisatie comité de echte winnaar.

Eip Janssen

De vele vrijwilligers die 'Voorthuizen Loopt' mogelijk maakten verdienden dat compliment ten volle.

,,Dat doet ons goed", reageerde Nieko Versteeg. ,,De afgelopen vier jaar hebben wij hard aan de organisatie gewerkt. Dat dat alom gewaardeerd en herkend wordt stemt tevreden. Maar laat een ding duidelijk zijn. De atleet, ongeacht zijn of haar eindtijd staat bij ons voorop. Daar willen wij best onze vrije tijd voor beschikbaar stellen."

Burgemeester Asje van Dijk sloot zich bij deze woorden aan.

,,Ik kan alleen maar zeggen te hebben genoten. Dit zet de gemeente Barneveld en de plaats Voorthuizen in het bijzonder op de kaart. Er is geen wanklank te horen. Iedereen werkt mee aan dit festijn dat in goede harmonie met alle betrokkenen is georganiseerd.''

Met bijna 1400 gefinishte deelnemers was de organisatie van 'Voorthuizen Loopt' uiteraard super tevreden over alweer de vierde editie van het hardloopevenement.

WINNAARS Op de 10 kilometer werd Jeroen van Damme uit Roosendaal (NB) winnaar. Zijn winnende eindtijd 32.20 betekende net geen verbetering van parcoursrecord (31.48).

Bij de vrouwen greep Annabelle Kraanen uit Amersfoort de eerste plaats. Zij liep een winnende tijd van 42.59.

De vijf kilometer werd gewonnen door Arnhemmer Frank Futselaar. Hij liep de vijf kilometer in een mooie tijd van 15.03. Zijn eveneens in Arnhem woonachtige teamgenote Saskia Weinans (22) werd winnares bij de vrouwen in een tijd van 17.24.

BESTE VOORTHUIZENAARS Ook de beste Voorthuizenaren op de vijf kilometer werden in het zonnetje gezet. Rienk Davelaar (17.01)  en Sharone van Elten (22.36) de vorig jaar behaalde titel. Ook de tijden waren aanzienlijk sneller dan in de derde editie. tijden waren aanzienlijk sneller dan in de derde editie. Rienk Davelaar was overigens maar een paar duizendste van een seconde sneller dan belager Ronan Bruinekreeft.

Op de 10 kilometer waren, Bernard Broekhuis (38.59) en Hennie Bokhorst (46:15) net als in de derde editie, de beste Voorthuizense lopers.

Maandag meer in de Barneveldse krant. Meer foto's www.hillmedia.nl (google plus)