• Archieffoto

    Pauw Media

Knappe overwinning Terschuurse Boys in Zeewolde

TERSCHUUR Terschuurse Boys opende het seizoen goed. Het kwam tegen een sterker Zeewolde voor de rust op een 0-1 voorsprong. Die voorsprong werd in de tweede helft verdubbeld, waarna pas vlak voor het eindsignaal de 1-2 viel. Zeewolde liet daarna de kans op de gelijkmaker liggen door een penalty te missen.

In een tamme eerste helft wisten beide ploegen weinig kansen te creëren. Toch had Terschuurse Boys eenmaal succes. Guido Vos pikte na een misser in de defensie van Zeewolde in de 33e minuut een pass van Roy van de Veen op en lobde de bal over de doelman heen in het doel; 0-1. Dat werd ook de ruststand.

Na de rust liep het bij Terschuurse Boys beter. Doelman Romeo Butz wist schoten van Guido Vos en Ronald Bouwman knap te keren, maar was in de 70e minuut kansloos. Na een solo langs drie tegenstanders stelde Roy van de Veen Guido Vos in staat om in de 0-2 te scoren. Zeewolde ging nu alles of niets spelen en nadat doelman Gerben Hilgers in de 83e minuut de aansluitingstreffer met een goede redding had voorkomen, viel die vijf minuten later toch door Reinier Joustra; 1-2. De kans op de gelijkmaker kreeg Zeewolde in de 94e minuut Reinier Joustra mocht aanleggen voor een penalty. Gerben Hilgers stopte de strafschop en hield daarmee de winst voor Terschuurse Boys vast.