• Rood-Wit trainer Albert van Nijhuis zag zijn ploeg winnen van 't Harde en plaatste zich zodoende voor de volgende bekerronde.

    Henk Hutten

Rood-Wit bekert verder na simpele zege op 't Harde

VEENHUIZERVELD Rood-Wit '58 heeft de knock-outfase van het Districtsbekertoernooi bereikt. De formatie van Albert van Nijhuis won donderdagavond de laatste poulewedstrijd. In en tegen 't Harde werd het 0-2.


De wedstrijd was naar voren geschoven omdat, in het kader van de Zwaluwen Jeugd actie, prinses Beatrix zaterdag een bezoek brengt aan het sportcomplex van 't Harde.

Vanaf het begin was Rood-Wit de bovenliggende partij. 't Harde kreeg, zeker in de eerste helft, nauwelijks kansen. In de 15e minuut zag Johan van den Brink (na een voorzet van Winand van de Kamp) dat keeper Henry Schipper redding kon brengen. Na een klein half uur had de doelman geluk toen een voorzet van Daniël Gerritsen door Marcel van Nieuwenhuizen op de paal werd getikt. Tien minuten voor rust kwam Rood-Wit toch op voorsprong. Marijn van Meerveld bracht Bram van Meerveld in stelling, die met een lepe voetbeweging de bal over Schipper tikte.

Na rust kroop 't Harde iets meer uit haar schulp. Toch waren de beste kansen voor Rood-Wit. Bram van Meerveld ('50) schoot vanaf 25 meter de bal keihard op de lat. De beste kans voor 't Harde kwam van Terence ten Brink. Die zag zijn schot echter gekeerd worden door doelman René van Hemel.
Een kwartier voor tijd werd het duel beslist. In een kluwen van spelers in het strafschopgebied van 't Harde kwam invaller Stefan Bos als winnaar tevoorschijn: 0-2. Het laatste wapenfeit van 't Harde (vrije trap') werd door Van Hemel onschadelijk gemaakt.
De volgende bekerronde is op 16 november.