• Voetbal: VVOP - Rood Wit

  Henk Hutten
 • Voetbal: VVOP - Rood Wit

  Henk Hutten
 • Voetbal: VVOP - Rood Wit

  Henk Hutten
 • Voetbal: VVOP - Rood Wit

  Henk Hutten

Sterker VVOP beslist pas na rust de streekderby tegen Rood Wit

VOORTHUIZEN Een beter voetballend VVOP wist voor de rust uit de vele kansen slechts eenmaal te scoren. Na de hervatting lukte het bij de Voorthuizenaren beter en werd de voorsprong uitgebouwd naar een 4-0 overwinning.

Rood Wit startte goed en had in de tweede minuut op voorsprong kunnen komen. Op een voorzet van Winand van de Kamp kregen Wijnand van Pijlen en Marcel van Nieuwenhuizen schietkansen. Beide pogingen strandden op een verdediger en leverden niet meer op dan een hoekschop. VVOP begreep het gevaar en nam het initiatief, dat in de 6e minuut leidde tot een 1-0 voorsprong. Niek Bos speelde Tim van de Vis aan, die aflegde op Giovanni Vermeulen, die zijn competitiedebuut als A junior in het eerste elftal goed begon. Zijn schot verdween via Wijnand van Pijlen in het doel; 1-0. Tien minuten later had VVOP de voorsprong moeten verdubbelen, maar Tim van de Vis schoot vrij voor de doelman op de voeten van René van Hemel, waarna Niek Bos de rebound voor een leeg doel overschoot. VVOP bleef sterker, maar verzuimde de voorsprong uit te bouwen, mede door goede reddingen van René van Hemel op schoten van Daan Witte, Tim van de Vis en Tim Witte. In de 27e minuut ontsnapte VVOP aan de gelijkmaker, toen Marcel van Nieuwenhuizen doorbrak. Zijn lob was te kort en verdween in de handen van doelman Freek van de Steeg, die in de 40e minuut opnieuw knap redde op een kopbal van Mark Doppenberg. De rust brak aan met een krappe 1-0 voorsprong.

Na de rust zette VVOP meteen druk. Nadat een doelpunt van Tim van de Vis wegens buitenspel was geannuleerd, was het in de 50e minuut raak. Uit een corner van Tim Witte kopte Niek Bos de 2-0 achter René van Hemel. Rood Wit gaf zich nog niet gewonnen en was Marcel van Nieuwenhuizen wat beter met zijn kansen omgegaan dan was de aansluitingstreffer al snel gevallen. Tweemaal verscheen hij oog in oog met Freek van de Steeg, die met goede reddingen de voorsprong vasthield. In de 57e minuut werd de wedstrijd beslist. Op een voorzet van Giovanni Vermeulen bood Tim van de Vis Niek Bos de kans de voorsprong op te voeren naar 3-0. Rood Wit probeerde nog wel terug te komen, maar Rody Epping schoot rakelings naast en een vrije trap van Marijn van Meerveld werd door Freek van de Steeg uit de hoek gedoken. In de 80e minuut viel de 4-0. Een corner van Tim Witte werd slecht weggewerkt en Stef Overeem schoot van de rand van de zestien de bal onhoudbaar achter René van Hemel, die daarna nog een paar keer goed moest ingrijpen om de score niet hoger te laten oplopen.