• Archieffoto

    Bram van den Heuvel

Stroe countert naar winst op Zwart Wit '63

STROE Stroe had achterin een verdedigingsmuur opgetrokken en probeerde al counterend tot succes te komen. Dat lukte, want met 2-3 nam Stroe de punten mee naar huis.

Zwart Wit nam het initiatief, maar kon weinig creëren. In de 23e minuut werd Axel Lensen op een diepe bal van Roy Kruse door de doelman neergelegd. Hij ging zelf achter de bal, maar zag zijn inzet gestopt door Stijn van de Belt. In de rebound scoorde hij toch; 0-1. Terwijl Zwart Wit aandrong, waren de betere kansen voor Stroe. Roy Groenevelt was tot tweemaal toe dicht bij de 0-2, maar strandde op de doelman.

Tien minuten na de hervatting scoorde Martin Stijns de verdiende gelijkmaker; 1-1. Zwart Wit bleef de bovenliggende partij, maar wist de verdedigingsmuur niet te doorbreken. In de 85e minuut had Stroe meer succes. Roy Groenevelt zette Stroe op 1-2. Een minuut later werd een goed door Roy Kruse en Roy Groenevelt opgezette aanval door Dilan Morren bekroond met de 1-3. Eerst in de 90e minuut wist Bart Mous de aansluitingstreffer te scoren; 2-3. Wat Zwart Wit daarna nog probeerde Stroe gaf de voorsprong niet meer uit handen.