• Theo Beumer

SV Harskamp boekt eerste overwinning

HARSKAMP Vierdeklasser SV Harskamp boekte een 2-1 zege tegen EZC '84 uit Epe. Daarmee is de plaatselijke trots af van de nulpunten.

Eip Janssen

,,Natuurlijk ben ik, zeker voor het elftal heel blij met deze zege. Maar de eerlijkheid gebied me te zeggen dat een gelijkspel misschien de verhoudingen het beste had weergegeven. Maar daar maalt volgende week niemand meer over", stak SV Harskamp trainer Connie van den Dikkenberg van wal.

Hij had de weer van een blessure herstelde Aldo van Norel als laatste man geposteerd.

,,Samen met de verschrikkelijk goed spelende Marco Morren en de goed keepende Detmar Hardeman stond er een verdediging, die vanuit de 4-3-3 formatie streed voor een goed resultaat."

Het eerste half uur was de thuisclub de betere ploeg.

,,Het was Laslo Welker die bij een duel goed ingreep. Hij bezorgde de bal op maat bij Rudy van den Brink die de 1-0 scoorde", glimlachte de trainer.

EZC'84 een goed voetballende ploeg zette aan en creëerde wat kansen.

,,Detmar Hardeman, onze doelman hield de nul door in een 1 op 1 situatie geweldig te anticiperen", had Van den Dikkenberg genoteerd.

Rudy van den Brink en Jordy Krol (spits) liepen elkaar in de weg anders was de thuisclub met een 2-0 voorsprong gaan rusten.

,,Je hoeft in de rust niet zoveel te zeggen. Ze deden vanuit de organisatie en gemaakte afspraken bijna alles goed. Het enige wat ik ze heb gezegd was de teugels niet te laten vieren. Dat is gedaan."

De gasten gingen in de tweede helft vrij opportunistisch spelen. Er kwamen wat mogelijkheden aan beide kanten.

,,Uit het niets kwam de 1-1. We waren verdedigend even niet alert. Ik was benieuwd hoe de ploeg daarop zou reageren. Maar dat was met karakter", ging Van den Dikkenberg verder.

Hij zag Lars van Wikselaar vanaf de aftrap de bal oppikken.

,,Lars speelde Rudy van den Brink aan en die liet Jordy van der Krol scoren:2-1. Beter antwoord op een tegenslag kun je niet hebben", lachte de trainer breeduit.

In de laatste tien minuten was het af en toe billenknijpen voor SV Harskamp.

,,Toch was de beste kans voor ons. De goed ingevallen A-speler (J019) Michel van den Brink lobde een bal over de keeper heen. Ik dacht dat die in het doel belanden, maar zag omdat het een corner werd, dat hij met zijn vingertoppen de 3-1 verijdelde", sloot Van den Dikkenberg af.

Harskamp neemt de voorlaatste plaats in de vierde klasse in. De ploeg heeft een punt meer dan Ede/Victoria.

Zaterdag wacht het uitduel bij Gorssel.