VOKO toch weer kampioen bedrijfsvolleybal

BARNEVELD Lange tijd leek er eindelijk een nieuwe kampioen te komen bij de damesklasse D. Uiteindelijk is het toch weer VOKO/Van der Hoef dat de titel pakt, met De Meerwaarde andermaal als nummer twee bij de Barneveldse Krant bedrijfsvolleybalcompetitie.

De strijd om het kampioenschap bij de hoogste damesklasse was dit seizoen spannender dan ooit. Nadat VOKO/Van der Hoef en Rabobank jarenlang de dienst uitmaakten, nam De Meerwaarde de afgelopen drie jaar de plaats van de bankiers in. Sinds 2014 zijn alle prijzen gewonnen door VOKO of De Meerwaarde.

Vorig seizoen klopte Martine Buitenhuis Fotografie al op de deur van de top twee, maar dit seizoen mengde het zich samen met Lounge3 serieus in de titelstrijd. Na veertien speelrondes moeten zij echter toezien hoe de topfavorieten hun status uiteindelijk waar hebben gemaakt.

VOKO stond lange tijd op de vierde plaats, maar verloor in de laatste negen wedstrijden slechts één keer en won bovendien regelmatig met 3-0 van de concurrentie. Hierdoor begon het als koploper aan de laatste speelronde. De Kootwijkerbroekers moesten gisteravond minimaal twee sets tegen Wijnwinkel Barneveld pakken om zeker te zijn van de titel. Hoewel de eerste set verloren ging, raakte VOKO niet in paniek en won het vervolgens soeverein de wedstrijd en het kampioenschap.

De strijd om de tweede plek lag nog open voor de overige drie teams. Martine Buitenhuis Fotografie won weliswaar met 2-1 van Lounge3 en van Wijnwinkel Barneveld, maar dat was niet genoeg voor het zilver. Nadat De Meerwaarde met 3-0 van Autoschade Van der Werf had gewonnen, zou er een ultieme ontknoping volgen tussen Lounge3 en De Meerwaarde.

Na twee sets stonden beide teams in evenwicht. De winnaar van de laatste set zou het zilver pakken én zich plaatsen voor de finaleavond in de strijd om het kampioenschap van Barneveld. Uiteindelijk trok De Meerwaarde met het kleinst mogelijke verschil (24-23) aan het langste eind.

Autoschade Van der Werf is gedegradeerd uit de damesklasse D. Martine Buitenhuis Fotografie en Wijwinkel Barneveld spelen volgende week in de nacompetitie om handhaving.
ONTKNOPING Bij de damesklasse V was de ontknoping in de titelstrijd nog groter. Daar speelden de koploper en de nummer twee tegen elkaar in de laatste speelronde. Sport & Squashclub do-it had aan één set genoeg voor de titel; Truck Verhuur Woudenberg moest met 3-0 winnen.

Na twee sets stond de uitdager met 2-0 aan de leiding, waardoor de laatste set de beslissing moest brengen. De Woudenbergers trokken de lijn van de eerste twee sets door en pakten zodoende de titel. Truck Verhuur promoveert hierdoor na één seizoen weer naar het hoogste niveau. Do-it krijgt volgende week in de nacompetitie nog een kans te promoveren.

Centrum Evers eindigt dankzij een sterke eindsprint op de derde plaats, op slechts drie punten van de uiteindelijke kampioen. Met drie nederlagen in de eerste vier duels heeft Centrum Evers in de beginfase de titelkansen verspeeld, maar met een klinkende 0-3 zege op Hooijer Makelaardij-1 werd het seizoen afgesloten.

Hooijer Makelaardij-2 sloot met een verrassende 2-1 zege op Set Up-2 af. De Scherpenzeelse dames gingen na drie speeldrondes nog aan kop; maar wisten in de tweede seizoenshelft nog maar twee keer te winnen.

VOKO/Fire Prevent won het slotduel van Tichelaar/Dik Pol. Laatstgenoemde sluit door deze 3-0 nederlaag ook haar tweede seizoen bij de bedrijfsvolleybalcompetitie puntloos af.
B-POULES Naast de damesteams kwamen de nummers één tot en met drie van de b-poules bij de heren- en mixteams in actie.

Bij de ereklasse B ging de strijd zoals verwacht tussen Experda en AFH-Film. Bij de reguliere competitie eindigde laatstgenoemde nipt boven Experda. Nadat beide teams van Johannes Fontanus College hadden gewonnen, won de oranje brigade ook van AFH-Film om het driekamp winnend af te sluiten.

In de eerste klasse B speelden Van Essen exclusieve keukens en Van Doorn Tuinen om de beker van de b-poule. Beide teams wonnen zoals verwacht van Leertouwer en Van Essen eindigde bovenaan de poule, omdat het ook met 2-1 van Van Doorn Tuinen won.

Café de Zwaan eindigt haar debuutseizoen bij de bedrijfsvolleybalcompetitie met twee zeges. Zowel Mixed Energy als Staerk Accountants werden verslagen. Staerk won nog wel van Mixed Energy.
SLOTAVOND Woensdag 29 mei is de slotavond van het 48ste bedrijfsvolleybalseizoen. NADU Installatie Techniek en Bakker Automotive strijden om het kampioenschap van Barneveld bij de ereklasse. VOKO/Van der Hoef, De Meerwaarde en Truck Verhuur Woudenberg bij de dames.

Verder strijden vier teams om de D. Dirksebokaal en bij de dames is er een nacompetitie voor twee plekken in de damesklasse D.