• Advisie/SSS was onmachtig tegen Sliedrecht Sport en verloor met 3-0.

    Erik van 't Land
  • Erik van 't Land
  • Erik van 't Land

Advisie/SSS krijgt pak slaag

Barnevelders gaan keihard onderuit tegen Sliedrecht Sport


BARNEVELD Voor de tweede keer dit seizoen leed Advisie/SSS een kansloze nederlaag. Sliedrecht Sport was veel te sterk voor de Barnevelders en won met 0-3 (18-25, 16-25, 9-25).


Bij het volleybal wordt sinds het wegvallen van Zwolle vaak gesproken over een top drie in het Nederlandse volleybal. Dan gaat het om de traditionele topclubs Lycurgus, Orion en Dynamo. Eigenlijk wordt hiermee Sliedrecht Sport tekort gedaan. Want die ploeg zorgt er net als vorig seizoen voor dat je beter van een top vier kan spreken.
Dat de Zuid-Hollanders heel goed kunnen volleyballen merkte SSS zaterdagavond. De ploeg van Olaf Ratterman slaagde er geen moment in om serieuze tegenstand te bieden. ,,We hebben wel een flink pak slaag gehad'', zei Ratterman na de oorwassing, die vergelijkbaar was met die tegen Dynamo aan het begin van het seizoen.
De trainer zat machteloos op de bank. Na een klein uur was de afstraffing voltooit. ,,Het voelde alsof het een eeuwigheid duurde'', verzuchtte Ratterman. ,,Wij hadden een zeer matige dag. Geen enkel onderdeel hadden we goed voor elkaar. Daardoor kregen we het niet onder controle. Al moet ik ook wel een compliment geven aan Sliedrecht. Zij hebben gewoon een heel goede ploeg."
Door de blessure van Bram Berger startte Job Groenendaal als diagonaal. Dit had ook consequenties voor wie als spelverdeler startte. Dat werd Maurice Coolen. Ratterman: ,,De afstemming tussen Maurice en Job is goed, daarom kozen we deze keer voor hem." SSS kwam echter passend zo in de problemen dat er voor Coolen geen beginnen aan was om zijn aanvallers naar behoren te bedienen.
Na twee sets zag Ratterman het onheil al aankomen, maar hoopte stiekem nog op een ommekeer. Die kwam niet. Integendeel. In de derde set lukte het de Barnevelders niet eens om de tien punten te halen. Dit is geen beste generale voor de belangrijke bekerwedstrijd van komende zaterdag. Dan wacht in Kampen de ambitieuze topdivisionist Reflex. ,,Die wedstrijd nemen we heel serieus'', benadrukt Ratterman. ,,We willen verder komen in de beker. Het gaat daar een verhit potje worden, maar daar zijn we op voorbereid. Hopelijk is de wedstrijd van vandaag een wake-up call voor iedereen."