• Dwin Brouwer (10) kijkt toe hoe spelverdeler Hugo van Garderen als aanvaller een punt gaat maken.

    Peter Pos

Tijd gaat dringen voor SSS

Ook het uitduel tegen ZVH levert geen punten op

BARNEVELD Seconden lang stond Hugo van Garderen met de handen in de zij een beetje voor zich uit te staren. Advisie/SSS had wéér verloren. De degradatiepoule kwam hierdoor weer een stukje dichterbij.

Peter Pos

SSS verloor gisteravond met 3-1 van ZVH. In de eerste twee sets hadden de Barnevelders niets te vertellen. Daarna werd het toch nog een echte wedstrijd: 25-18, 25-18, 20-25, 27-25. SSS kreeg zelfs nog een kans om er een vijfde set uit te slepen.
Het lukte Bram Bergen echter niet om te scoren bij een 23-24 stand in de vierde set. De pas 18-jarige diagonaal kon zichzelf overigens niets verwijten. Berger loste al vroeg in de wedstrijd Alex Meijs af en groeide uit tot de beste aanvaller bij SSS.
Het was allemaal niet genoeg om in ieder geval een puntje te pakken van ZVH, dat een roemruchtig verleden heeft met liefst acht landstitels tussen 1990 en 2011. Tussendoor ging de club nog wel eens failliet en daarna onder een andere naam verder.
Sinds dit seizoen is de club uit Zevenhuizen terug in de eredivisie en lijkt meteen SSS voorbij gestreefd te hebben. Na de 2-3 in Barneveld won ZVH dus ook in eigen hal. Volkomen logisch als je naar de eerste twee sets kijkt, een beetje gelukkig als je naar de twee sets erna kijkt.
Juist daarom baalde Van Garderen kort na afloop zo enorm. ,,ZVH heeft een heel goede ploeg. In de eerste twee sets sloegen ze ons echt helemaal aan gort. Daarna zie je ook weer dat ze een heel jonge ploeg hebben en dat hoge niveau in de derde set niet kunnen vasthouden."

HERKENNING Die set won SSS en ook in de vierde set leek het de goede kant op gaan. In het begin van die set had Cas Abraham een goede serviceserie en namen de bezoekers een 5-2 voorsprong. Ook bij 6-9 en 10-13 was de marge drie punten. Daarna haperde het weer bij de Barnevelders. ,,Dat wij telkens die voorsprong weggaven heeft te maken met herkenning van de situatie'', oordeelde Van Garderen. ,,Op momenten dat we bezig zijn om een serie tegen te houden, dan hebben we dat niet heel snel door."
,,We speelden op sommige momenten heel goed, dan moet je ook doorhebben dat je meteen daarna weer de site out moet maken. Dat besef is er nog net niet. Misschien komt het ook wel met de druk die we onszelf opleggen."

SERIE ,,Al weken waren we met deze week (VoCASA, ZVH en Taurus) bezig. We hebben echt naar deze serie toegewerkt. Misschien is het belangrijker dat we eerst ons eigen volleybal terug proberen te vinden zoals we vandaag in de derde set lieten zien en wat minder bezig zijn met de stand.''
Olaf Ratterman is het met zijn spelverdeler eens. ,,We zitten in een heel belangrijke week, dat beseffen we allemaal'', benadrukt de trainer van SSS. ,,Maar het is allemaal nog niet beslissend. Vanaf de eerste speeldag zeggen we al dat ieder punt dat we kunnen pakken er één is."

BEWUST ,,Vandaag hadden we er minimaal één kunnen pakken. Daarom is het zo zonde dat het niet gelukt is. Ik heb bewust weinig gewisseld. Deze jongens moesten het doen. Het was heel knap hoe we het om hebben gedraaid. Uiteindelijk staan we weer met lege handen."