• Pauw Media

Voorthuizenaar beoogd assistent bondscoach Koeman

VOORTHUIZEN Voorthuizenaar Dwight Lodeweges (60) wordt de eerste assistent van Ronald Koeman bij het Nederlands elftal. Dat meldt De Telegraaf. Momenteel is Lodeweges werkzaam bij PEC Zwolle.

Lodeweges was eerder al in dienst bij de KNVB. Tot november was de Voorthuizenaar bondscoach van Oranje Onder-20. Hij kon zijn werkzaamheden echter niet langer combineren met zijn werk bij PEC.

De geboren Canadees heeft een indrukwekkend cv. Hij was in het verleden werkzaam bij sc Heerenveen, SC Cambuur, JEF United, FC Edmonton, NEC, PSV, Nagoya Grampus, Al-Jazira, opnieuw Heerenveen, FC Groningen, wederom PEC Zwolle, VVOG en Go Ahead Eagles. Bij laatstgenoemde club sloot Lodeweges zijn actieve carrière als voorstopper overigens ook af.

De KNVB stelde Kees van Wonderen al aan als assistent, maar Koeman wil dus ook Lodeweges er bij hebben. Ook het bondsbestuur is gecharmeerd van Lodeweges en denkt dat hij bijvoorbeeld 'een uitstekende sparringpartner' kan zijn voor de nog te benoemen directeur voetbalontwikkeling.