• Nick Catsburg eindigde in de WTCC-races in China als vijfde en vierde.

Voorthuizenaar Catsburg doet goede zaken in China (video)

SHANGHAI Nick Catsburg heeft uitstekende zaken gedaan in China. De autocoureur uit Voorthuizen eindigde in de twee races van het World Touring Car Championship weliswaar net buiten het podium, maar kon dik tevreden zijn met de vijfde en vierde plaats.

Catsburg had in de kwalificatie zijn visitekaartje al duidelijk afgegeven. De rijder van LADA Sport reed achter wereldkampioen José-Maria Lopez naar een uitstekende tweede plaats. Dat leverde Catsburg vier extra punten op voor het WK-klassement.

De openingsrace op het circuit van Shanghai werd gewonnen door Thed Björk. De Zweed zorgde daarmee voor de eerste overwinning van het team van Volvo.

De Hoofdrace werd een prooi voor wereldkampioen José-Maria Lopez in de Citroën. Catsburg startte vanaf de tweede plaats. De Voorthuizenaar moest echter direct twee plaatsen toegeven (aan Yvan Müller en Mehdi Bennani) en kwam in het restant van de race niet meer voorbij dit duo. Catsburg bleef zijn teamgenoot Gabriele Tarquini voor en was in Shanghai opnieuw de beste LADA-rijder.

In de strijd om het kampioenschap deed Nick Catsburg uitstekende zaken. De Voorthuizenaar is nog zevende (171 punten), maar zijn achterstand op Norbert Michelisz (vierde, 190 punten), Rob Huff (180) en Mehdi Bennani (176) werd aanzienlijk verkleind. De Argentijn Lopez werd eerder deze maand in Japan al kampioen.

De strijd om het wereldkampioenschap voor toerwagens gaat waarschijnlijk pas eind november verder in Qatar. De race in Thailand is geannuleerd.

Bron video: FIA WTCC (YouTube)